Paste la cuptor cu mozzarella si smantana
40 min
simplu
2 portii
Cand fac ceva cu branzeturi clar nu va pot spune eu personal daca e mancarea gustoasa, dar daca se mananca rapid si sunt laudata inseamna ca ceea ce am facut am facut bine :)).
Sunt obisnuita sa gust orice mancare dar cum nu mananc branzeturi, las degustarorii sa imi dea o nota.
Pentru Paste la cuptor cu smantana si mozzarella avem nevoie de
- aprox 200 gr paste diverse (eu am folosit niste melcisori amestecati cu paste patrate si ondulate)
- 1 ou
- 4 linguri smantana
- 1 bila de mozzarella (125 gr)
- 4 felii de sunca sau salam cu sunca
- un pic de sare
- un pic de piper
- busuioc uscat
Mod de preparare Paste la cuptor cu smantana si mozzarella
Inainte de toate, fierbem pastele in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Strecuram pastele, le trecem pe sub un jet de apa rece, lasam sa se scurga apa de pe ele, apoi le punem intr-un vas rezistent la caldura care urmeaza sa fie pus la cuptor.
Intr-un bol batem oul cu smantana si adaugam un pic de sare si piper.
Sunca o taiem bucatele iar mozzarella, jumatate o taiem bucati mici si cealalta parte o feliem.
Amestecam pastele cu bucatile de sunca si mozzarella si cu putin busuioc uscat si turnam peste ele oul batut cu smantana.
Asezazam feliile de mozzarella deasupra si pressaram busuioc uscat.
Rosiile le intepam cu un cutit si le asezam peste paste.
Dam tava la cuptor timp de 20 min la cuptor la 180 de grade.
Scoatem mancarea din cuptor si o servim calda.
Iubesc pastele sub orice forma. Suna foarte bine reteta, dar cred ca o sa incerc cu parmezan in loc de mozzarella. E preferata mea! De aratat atata minunat oricum.
Ma bucur ca iti place reteta!