Cuscus cu sos de rosii si piept de pui
60 min
simplu
6 portii
Daca intreb in casa ce sa pregatesc duminica langa carne, raspunsul e aproape mereu acelasi, adica: piure de cartofi :)). Dar cum mie imi place sa am de fiecare data alta garnitura, mai sar peste intrebare si fac direct ce imi propun eu :).
Imi place cuşcuşul si simplu, gatit doar cu legume dar si in varianta aceasta cu sos de rosii.
Sper sa va placa si voua reteta mea si sa o incercati si voi.
Pentru Cuscus cu sos de rosii si piept de pui avem nevoie de
- 1 cana cuşcuş ( am folosit o cana de 200-220 ml)
- 1 ceapa potrivita
- o felie ardei verde, o felie ardei rosu, o felie ardei galben
- un pic de ulei de masline
- o cana suc de rosii
- 3-4 catei de usturoi
- 2 lingurite sos de soia
- 2 linguri sos Thai ( nu e neaparat dar mie imi place mult in combinatia aceasta)
- sare si piper dupa gust
- busuioc verde tocat
- Servim mancarea cu piept de pui la gratar
Mod de preparare Cuscus cu sos de rosii si piept de pui
- Punem mai intai cuşcuşul la fiert in apa cu putina sare.
- In acest timp punem o tigaie pe foc si picuram in ea un pic de ulei de masline in care calim apoi ceapa si ardeiul tocate marunt.
- Turnam peste legumele calite sosul de rosii si lasam sa fiarba cateva minute (4-5) dupa care adaugam usturoiul taiat feliute mici si busuiocul tocat marunt. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba inca aprox 6-8 minute.
- Strecuram cuscusul fiert si il adaugam peste sosul de rosii adaugand apoi sosul Thai si sosul de soia.
- Pregatim pieptul de pui condimentat la gratar si servim cu garnitura de cuşcuş.
Ce poze superbe!!! O portie mai ai si ptr mine?! 🙂
PS: tacamurile sunt bestiale.
Multumesc Simona, ma bucur ca iti place :-*