Piept de pui cu legume ghimbir si sos de soia

Mai vreti o mancare rapida pentru seara cand veniti acasa obositi de la lucru si vreti o mancare calda, usoara si gustoasa? Va mai scriu eu o reteta din carne de pui, cu legume si cu arome gustoase de ghimbir si sos de soia.

Pentru Piept de pui cu legume si soia avem nevoie de:

  • o bucata mare de piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 dovlecel potrivit
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
  • 1 lingura sos dulce de rosii sau ketchup
  • piper si sare dupa gust daca mai e nevoie

Mod de preparare Piept de pui cu legume si soia

  • Curatam si spalam legumele.
  • Ceapa si ardeiul le taiem felii si le calim intr-un wok in care am incins uleiul de masline.
  • Adaugam puiul taiat cubulete mici apoi dovlecelul la fel taiat cubulete mici.
  • Turnam 1/2 cana de apa si lasam sa fiarba pana scade apa de tot.
  • Adaugam apoi sosul de soia, pudra de ghimbir, o lingura sos dulce de rosii, un pic de piper si daca mai e nevoie si un pic de sare si mai lasam pe foc 7-8 minute.

mod de preparare

Eu am servit acest pui cu legume cu galuste din pesmet.

piept de pui cu legume soia si ghimbir 1

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *