Biscuiti cu alune si glazura de ciocolata
Cand nu ai ce face sambata dupa-masa si iti doresti ceva langa cana de cafea, te apuci de facut biscuiti 🙂 si nu orice biscuiti ci biscuiti cu alune si glazura de ciocolata.
Pentru Biscuiti cu alune si glazura de ciocolata avem nevoie de:
- 250 gr unt nesarat 82% grasime
- 3 linguri zahar brut
- 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker
- 100 gr alune de padure macinate
- 350 gr faina
- un varf de sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o o lingurita zeama de lamaie
- Pentru ornat:
- 50 ml smantana pentru frisca
- 70 gr ciocolata neagra
- alune macinate
Mod de preparare Biscuiti cu alune si glazura de ciocolata
- Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus si pastram aluatul la frigider aprox o ora.
- Intindem o foaie de 7-8 mm grosime si decupam foaia cu o forma rotunda.
- Asezam formele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem bisuitii la 175 grade timp de aprox 15 min.
- Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu smantana pt frisca, pe baie de aburi.
- Biscuitii raciti complet ii ungem cu glazura peste care presaram alune macinate.
Comentează folosind contul de Facebook