Biscuiti economici cu gem
Ma repet din nou spunand ca eu la micul dejun prefer sa mananc ceva dulce ( sa nu va inchipuiti acum ca mananc chestii cu mult zahar, chiar nu 🙂 ) si o cafea. Fie ca e vb de un chec, o tarta, un corn sau biscuiti imi place sa imi incep ziua in acest fel.
Acesti biscuiti au putine ingrediente in compozitie si sunt la indemana oricui, ca sa nu mai zic ca toate sunt si ieftine, motiv pentru care i-am si numit economici. Glazura de deasupra nici macar nu e necesara, eventual doar asa, ca sa arate mai bine, dar sunt buni si doar cu un strat de gem.
Acesti biscuiti au putine ingrediente in compozitie si sunt la indemana oricui, ca sa nu mai zic ca toate sunt si ieftine, motiv pentru care i-am si numit economici. Glazura de deasupra nici macar nu e necesara, eventual doar asa, ca sa arate mai bine, dar sunt buni si doar cu un strat de gem.
Pentru Biscuiti economici cu gem avem nevoie de:
- 4 linguri untura de porc
- 100 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 ml lapte
- 500 gr faina
- 1 plic praf de copt
- un varf de cutit sare
- 1 borcan gem de capsuni ( sau orice alt gem care sa nu fie foarte moale)
Mod de preparare Biscuiti economici cu gem
- Intr-un bol amestecam cu un tel untura, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare.
- Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele.
- Cand compozitia se ingroasa, rasturnam pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina.
- Lasam bila de aluat 10-20 de minute pe masa de lucru apoi o impartimin doua si pe rand intindem cu sucitorul foi din care decupam cercuri de aprox 5 cm.
- Asezam cercurile decupate intr-o tava tapetata cu foaie de copt si dam tava la cuptor la 170 de grade timp de 10-12 minute.
- Cred ca au iesit cam 50 de cercuri
- Le scoatem din cuptor si dupa ce s-au racit impreunam tot cate doi biscuiti punend un strat de gem intre ei, adica facem sandvisuri din biscuiti 🙂
- Eu am topit putina ciocolata cu lapte si peste cativa biscuiti am trasat dungulite de ciocolata.
- Biscuitii nu sunt buni de mancat atunci imediat pentru ca sunt un pic crocanti, ideal e sa ii tinem in cutii metalice si peste cateva ore sau mai bine zis a doua zi sunt perfecti. In general biscuitii de casa de acest gen sunt mai buni a doua zi.
Acum ca ati citit reteta, nu va ramane decat sa ii incercati si voi si sa reveniti cu pareri, noua ne-au placut tare mult si cu siguranta am sa mai fac.
as putea inlocui untura cu margarină?
Preferabil unt, dar si cu margarina e ok, desi ideea e de a face cu untura. Gasesti la mine alte retete cu unt/margarina daca doresti . Vezi la biscuiti si fursecuri
Tare frumusei sunt, as servi si eu un biscuite alaturi de o cana de cafea. Pup!
cu drag i-as imparti cu tine la o cafea dimineata 🙂
Superb arata!
Cred ca-s buni tare!
Multumesc Gabi :-*
Ce frumusei sunt! Si cred ca sunt si gustosi!
Multumesc Cristina >:D<
Acum ii fac si eu. Am scazut din cantitatea de faina si am adăugat nuca. Sper sa iasa bine.
Cu nuca sunt si mai buni 🙂
Da, au iesit deliciosi, iar azi cred ca sunt si mai buni. Ii incerc mai târziu. Mulțumesc ptr reteta.
Ma bucur 🙂