Retete Timea

Biscuiti spritati

   De foarte mult timp aveam in plan sa fac biscuiti spritati, mai ales ca imi plac toate prajiturile uscate. Si cum am primit de curand de la Dr. Oetker acest aparat de facut biscuiti, trebuia neaparat testat. 
   Imi aduc aminte cand eram acasa la mama ca faceam biscuitii la masina de tocat carne la care i se aplica in fata o chestie de metal prin care venea bagata forma pt biscuiti. Dar cred ca stiti si voi despre ce vorbesc. 

Pentru Biscuiti spritati avem nevoie de:
200 gr unt
150 gr zahar pudra
2 lingurite esenta de vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de portocala sau lamaie
1 ou
coaja rasa de la o portocala
500 gr faina
cateva linguri de dulceata de caise

zahar pudra pentru pudrat

Intr-un bol frecam bine untul cu zaharul pudra. Adaugam oul batut si amestecam apoi punem bicarbonatul stins cu putina zeama de citrice, esenta de vanilie si coaja de portocala si omogenizam. Treptat adaugam faina pana incorporam cam 400 de gr. Turnam apoi pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.
Lasam pe masa 10-20 de minute.
Alegem forma dorita si o insurubam la capatul masinariei apoi umplem tubul cu aluat si formam biscuitii direct in tava tapetata cu hartie de copt. In formele rotunde punem gem in mijloc.
Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 175 de grade pana se rumenesc usor deasupra.
Scoatem tava din cuptor si dam biscuitii prin zahar pudra. 
Pastram biscuitii in cutie metalica. Se pot tine si 2 saptamani. 
Exit mobile version