Ciorba cu varza rosie si suc de rosii
Pentru cei care nu mananca carne, care postesc sau care doresc pur si simplu o mancare doar din legume, am aici o ciorba gustoasa cu varza rosie, multe alte legume si suc de rosii, facut de mama, din rosii de gradina.
Eu am ales sa fac fac ciorba la aparatul Crock Pot, gatit la ‘foc mic’ si timp mult :), timp in care eu mi-am rezolvat treburile in oras.
Pentru Ciorba cu varza rosie si suc de rosii avem nevoie de
- 1 ceapa galbena
- 1 ardei verde ascutit
- 1/2 ardei capia rosu
- 3 morcovi potriviti
- 1 gulie
- 1/2 varza mica rosie
- 1 lingurita rasa sare de mare
- un varf de lingurita piper
- 350 ml suc de rosii
- frunze de telina si leustean
Mod de preparare Ciorba cu varza rosie si suc de rosii
- Primul pas este intotdeauna curatarea si spalarea legumelor.
- Tocam marunt ceapa si cele doua tipuri de ardei si le punem pe fundul vasului de ceramica de la Crock Pot si picuram un pic de ulei peste ele.
- Adaugam gulia taiata cubulete si morcovii taiati rondele apoi varza taiata feliute subtiri.
- Adaugam o lingurita de sare si un pic de piper si amestecam.
- Turnam 2 l de apa, asezam capacul peste vasul de ceramica, conectam aparatul Crock Pot la o sursa de curent apoi setam modul de gatire ‘High’ si selectam timpul de 5 si jumatate ore.
- Inainte cu o ora de terminarea programului adaugam sucul de rosii iar la final frunzele de telina si leustean tocate marunt.
Aparatul cand se opreste, trece automat pe functia de „keep warm”.
Ce fain 😉 Chiar azi m-am gândit la o ciorbă de varză roșie 😉 De probat varianta ta ! 😉
Este simpla si buna Cristina mai ales daca vrei o ciorba doar cu legume.