Retete Timea

Clatite cu portocala si miere

Particip din nou cu mare drag la o campanie de promovare a produselor  sanatoase fara gluten de la Schär organizata de Celiaci.ro .

O sa va prezint o prima reteta dedicata lunii februarie, luna iubirii, pentru ca despre asta este vorba in aceasta campanie, sa Iubim si Daruim cu Schar . Eu va daruiesc cu mare drag niste clatite pufoase cu minunate arome de citrice si cu miere de salcam.

Cu siguranta cei dragi o sa fie incantati sa deschida dimineata ochii si sa simta aceste arome venind din bucatarie 🙂 . 

Clatite cu portocala si miere 1

Pentru Clatite cu portocala si miere avem nevoie de

  • 1 ou mare
  • un varf de sare
  • 1 lingura Green Sugar (doar optional, punand miere deaupra o sa fie oricum dulci)
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 7 linguri faina fara gluten Schar Farina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 ml apa minerala
  • Pentru servit:
  • 2-3 lingurite miere de salcam
  • coaja rasa de portocala

Mod de preparare Clatite cu portocala si miere

  • Intr-un bol, cu ajutorul unul tel, mixam oul cu sarea si zaharul/indulcitorul. Adaugam apoi cojile de citrice (trebuie spalate bine inainte de a le da prin razatoare). Urmeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si apa minerela.
  • Putem praji clatitele intr-o tigaie clasica de clatite sau la un aparat Panini Maker (Breville am eu).
  • Am folosit forma de inimioara si floare pentru clatite mai deosebite, dar se pot face si rotunde (formele se ung pe interior cu putin ulei).

  • Prajim clatitele pufoase pe ambele parti apoi le asezam in farfurie si adaugam peste ele miere de salcam si coaja de portocala rasa.

Exit mobile version