Cozonac cu alune, cacao si scortisoara
Imi place cozonacul foarte mult, fie ca e cu nuca sau cu rahat, dar de data aceasta am facut unul aromat, pe gustul meu (iubesc scortisoara <3 ), cu alune, cacao si scortisoara.
Este cea de a patra reteta si ultima, cu care particip la campania Dr.Oetker „Bucuria de a împărți ceva bun” si va invit din nou pe pagina de Facebook sa participati la concurs si sa castigati premii frumoase.
Pentru Cozonac cu alune, cacao si scortisoara avem nevoie de
- Ingredientele sunt pentru 2 cozonaci
- 800 gr faina alba
- 4 linguri zahar brut
- 1 lingurita pudra de scortisoara
- 1 plic zahar vanilat bourbon Dr. Oetker
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- un varf de sare
- 2 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 400 ml lapte
- 100 gr unt 82% grasime
- 1 plic drojdie uscata Dr. Oetker
- 1 lingurita zahar
- Umplutura
- 1. 150 – 200 gr alune macinate + 3 linguri zahar brut + 1 plic zahar vanilat bourbon
- 2. 2 linguri cacao Dr. Oetker + 3 linguri zahar brut
- 3. 3 lingurite scortisoara + 3 linguri zahar brut
- Pentru uns: 1 galbenus de ou + 2lingurite lapte
Mod de preparare Cozonac cu alune, cacao si scortisoara
- Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
- Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecata cu o lingurita de zahar si o lingurita de faina.
- Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat si scortisoara, apoi turnam drojdia dospita. Adaugam ouale si galbenusurile si framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul si spre final untul topit. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste aluatul de maini.
Acoperim cu folie alimentara si punem vasul intr-un loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 2 ore.
- Pregatim in trei boluri cele trei umpluturi amestecand ingredientele.
- Pentru ca facem doi cozonaci, impartim aluatul in 6 parti egale, cate trei pentru fiecare cozonac.
- Intindem pe rand cate o bila de aluat si presaram pe rand, pe una alunele, pe a doua cacaoa si pe a treia scortisoara si rulam.
- Impletim cele trei suluri de aluat umplut si asezam impletitura in forma de cozonac tepatata cu hartie de copt sau unsa cu unt.
- Ungem deasupra cu galbenus de ou, acoperim tava si o mai lasam la dospit aprox. o jumatate de ora.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35 de minute sau pana este copt cozonacul. (verificam cu o scobitoare)
- Scoatem tava din cuptor si lasam cozonacul in forma pana se raceste.
Comentează folosind contul de Facebook