Cozonac cu rahat impletit
Ati facut lista cu ce bunatati veti face de sarbatori? Sper ca nu ati uitat de cozonac care nu poate lipsi de pe masa noastra intr-o zi frumoasa de sarbatoare.
Eu am facut azi o proba de cozonac cu rahat si a iesit super pufos si gustos. L-am si impletit frumos, ca tot imi place mie sa ma joc cu aluatul :).
Eu am facut azi o proba de cozonac cu rahat si a iesit super pufos si gustos. L-am si impletit frumos, ca tot imi place mie sa ma joc cu aluatul :).
Pentru Cozonac cu rahat impletit avem nevoie de:
– 600 gr faina alba de grau
– 2 oua mari
– 100 gr zahar
– 220 -240 ml lapte cald
– 1/4 lingurita sare
– coaja rasa de la o portocala mica
– coaja rasa de la 1/2 lamaie
– 1 pliculet drojdie uscata
– 6 linguri ulei
Umplutura: 350 gr rahat
Pentru uns: un galbenus de ou + 1 lingurita lapte
Mod de preparare Cozonac cu rahat impletit
Este important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte cald cu o lingurita de zahar si un pic de faina presarata deasupra.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea si cojile de citrice. Drojdia dospita o turnam peste faina si amestecam cu mana. Adaugam apoi ouale batute si treptat restul de lapte cald in care am topit zaharul, iar spre final uleiul. Framantam cu mana pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Acoperim cu un prosop si eventual o patura si lasam la dospit la loc cald, ferit de curenti de aer, timp de aprox. o ora.
In acest timp pregatim umplutura. Rahatul in culori diverse il taiem bucatele pe un carpator presarat cu zahar pudra. Dam si rahatul si cutitul prin zahar pudra pentru a putea taia mai usor.
Impartim aluatul in trei parti egale.
Ungem masa de lucru cu putin ulei si cu mainile unse la fel cu ulei, intindem pe rand trei foi pe care presaram bucatile de rahat si apoi le rulam.
Impletim cele trei rulouri si punem cozonacul impletit intr-o tava de cozonac uns cu ulei.
Lasam din nou la dospit aprox. 20-30 de minute.
Ungem cozonacul cu galbenusul de ou amestecat cu o lingurita de lapte si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de aprox 35-40 minute.
Dupa ce il scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi feliem si servim.
Pufos si frumos colorat! Fiul meu ti-a dat nota 10+!
Multumesc Cristina. Mare bucurie mi-ai facut, cel mai mult ma bucur cand sunt apreciata de copii :)).
Ohhh , abia astept sa fac si eu cozonac !!! 😉
Ce frumos ti-a crescut !! <3
Multumesc Magda! Ma bucur ca iti place. Pup
Ce frumos ti-a iesit, as manca o feliutza !
Multumesc Mandala, cu drag te servesc 🙂
Ce frumos arata, minunat!! Abia astept sa fac si eu cozonac de Craciun! Pup
Multumesc Paula si eu mai am in plan unul cu nuca. Te pup
Arata foarte bine! Taie o felie si pentru mine.
Cu mare drag Alina >:D<
De szép foszlós tésztája lett! Szeretjük a rahátos kalácsot, még van egy adag rahátom , kalácsba vagy kiflibe tartogatom.
Koszi szepen Gerdi. En is nagyon szeretem a rahatos kalacsot. Puszi
Arata tare apetisant si pufos! Hugs
Multumesc frumos. Pupici
Timea draga parca-i decupata dintr-o revista, ti-a iesit atat de perfecta, felicitari!
Fii draguta (si stiu ca esti :P) si pune deoparte vreo 2-3 felii si pentru mine ca vin sa-ti urez Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi! 🙂
Pupici multi! <3
Multumesc frumos draga mea! Pastrez ctv felii si pentru tine si te astept cu drag. Te pup