Cozonac spirala cu nuca
Pentru cozonac spirala cu nuca avem nevoie de:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si cojile de citrice apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.
In acest timp pregatim umplutura. Mixam spuma albusul de ou, adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi treptat nuca macinata, esenta de rom si laptele amestecand cu o lingura.
Aluatul dospit il intindem pe masa de lucru unsa cu putin ulei si cu mainile la fel unse cu ulei. Putem folosi si sucitorul dar e mult mai simplu cu mainile.
Intindem peste foaia intinsa nuca si apoi o rulam.
Cu un cutit cu lama ascutita, taiem foaia rulata in 7 parti cat mai egale.
Pregatim un vas rotund pe care il ungem cu ulei sau il tapetam cu hartie de copt si asezam 6 spirale pe margine si una in centru.
Mai lasam la dospit 20-30 minute, apoi ungem deasupra cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 35 de minute.
Scoatem din cuptor si lasam cateva minute sa se raceasca inainte de a aseza cozonacul pe o farfurie.
Oricum nu o sa reziste prea mult pe farfurie….savurat cu o cana de cafea sau lapte o sa dispara rapid.
O spirala din asta lipsea de langa cafeaua mea !
Merge perfect cu cafea :).
Ce fain ti-a iesit. O bunatate!
Multumesc Valentina.
Ce pufosenie delicioasa!
Da Alina, e pufos si bun. Te pup
Megint szépségeset sütöttél!
Koszi Gerdi. Husveti kalacs volt ez 🙂
Cozonacul asta ma face sa salivez! Azi nu am facut decat paine…si chiar m-am gandit la tine ca stiu ca tu sambata esti de neintrecut!
Dana, m-ai facut sa zambesc. Chiar nu am mai facut de ceva vreme paine, am fost mai ocupata. Mi dor de o paine de casa. Te pup
COzonacul cu nuca este preferatul meu si al tau e foarte frumos.Seara frumoasa!
Si mie imi place mult Rocsi. Te pup
Mmm cat de bine arata!!!De paste sunt invitata la masa,cred ca-ti fur reteta si duc cadou un cozanac 🙂 Pup
Multumesc! Cu siguranta o sa le placa cadoul. Te pup
I love your blog! Definitely following now, stay in touch xx
thedailysugar.blogspot.com
Tnak you for your visit. You have a lovely blog too.
Ce bine arata, foarte frumos cozonacul tau cu nuca! Pup
Multumesc frumos draga mea.
Foarte frumos si desigur gustos!
Multumesc frumos Cristina.
Mmm, tare frumusel a iesit!!Cu nuca e preferatul meu!Pup!
Multumesc Licuta si mie imi place foarte mult. Te pup