Cremsnit cu frisca
Categoric este prajitura mea preferata ♥ ♥ ♥
O prajitura care ma duce cu gandul inapoi in timp, in copilarie, cand nu de putine ori ajungea mama acasa cu prajitura aceasta cumparata de la cofetarie. Ador cremele din lapte facute pe foc, nu sunt deloc grele nu le fac nici foarte dulci si as putea mancare cu lingurita chiar si fara sa le mai pun intre foi.
Si pentru ca azi e o zi speciala pentru noi femeile, va dedic cu drag aceasta prajitura.
La multi ani!!!!
O prajitura care ma duce cu gandul inapoi in timp, in copilarie, cand nu de putine ori ajungea mama acasa cu prajitura aceasta cumparata de la cofetarie. Ador cremele din lapte facute pe foc, nu sunt deloc grele nu le fac nici foarte dulci si as putea mancare cu lingurita chiar si fara sa le mai pun intre foi.
Si pentru ca azi e o zi speciala pentru noi femeile, va dedic cu drag aceasta prajitura.
La multi ani!!!!
Pentru Cremsnit cu frisca avem nevoie de:
400 gr foietaj congelat
500 ml lapte
2 linguri faina
2 linguri amidon
4 galbenusuri
4 linguri zahar
1/2 pastaie de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
250 gr frisca lichida
500 ml lapte
2 linguri faina
2 linguri amidon
4 galbenusuri
4 linguri zahar
1/2 pastaie de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
250 gr frisca lichida
Mod de preparare Cremsnit cu frisca
Aluatul trebuie sa fie complet decongelat.
Impartim aluatul in doua si intindem pe rand, pe masa tapetata cu faina, doua foi pe care le coacem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 12 minute.
Crema: intr-un vas (care urmeaza a fi pus pe foc) frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina si amidonul si treptat laptele. Amestecam pana se omogenizeaza, adaugam vanilia despicata in doua, apoi punem pe foc mic si lasam pana se ingroasa ca o budinca. Amestecam mereu pt a nu se prinde de fundul vasului. Cand s-a ingrosat luam de pe foc, scoatem pastaia de vanilie si adaugam zaharul vanilat (nu mi s-a parut suficient de aromata doar cu pastaia de vanilie).
Lasam cateva minute sa se raceasca un pic (nu trebuie sa fie rece) apoi intindem crema peste prima foaie.
Frisca o mixam pana obtinem consistenta dorita si dupa ce s-a racit crema o intidem peste crema.
Asezam a doua foaie si apasam usor cu palmele sa se lipeasca de frisca, apoi o pudram cu zahar pudra.
Dam prajitura la rece minim o ora inainte de servire, asta daca aveti rabdare, eu nu am avut si am taiat atunci imediat si am mancat 2 felii :).
O prajitura mega delicioasa! La multi ani de 8 martie, sa ai o zi frumoasa!
Multumesc Cristina, la fel si tie o zi minunata!
La multi ani !
Multumesc!
La multi ani!
Multumesc Alina!La multi ani si tie!
Tare mult ne place cremesul.. N-am facut niciodata cu aluat congelat, o idee tare faina!
Pupici dulci si La Multi Ani fata frumoasa si harnica!!
Simo e mult mai bun decat cu foi gata cumparate, sa incerci. Te pup
Intotdeauna am avut impresia ca se face foarte greu, dar pare asa usor la tine 🙂
La multi ani de 8 martie!
Kadia e foarte usor de facut cu foi congelate, e mai greu cand trebuie sa faci tu foile, dar daca exista varianta foilor congelate e simpla si crema se face rapid. Te pup
La multi ani..O primavara frumoasa si plina de dorinte indeplinite!
Multumesc la fel si tie Rocsi.
La multi ani, draga mea! Sa ai o primavara asa cu ti-o doresti!
Alina multumesc si la fel iti doresc si tie.
Buna Timea. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii ’20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de “Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate”. Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html
O primavara frumoasa sa ai 🙂
Multumesc de invitatie. La fel si tie o primavara minunata!