Crumble cu prune
Categoric acesta este unul din deserturile mele favorite! Si cand te gandesti ca e atat de simplu de facut si contine atat de putine ingrediente! E bun cu orice fructe zemoase, insa cu prune e the best, cel putin pentru mine.
Trebuie sa incercati si voi macar o data acest desert minunat!
Mod de preparare Crumble cu prune
Pregatim mai intai aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute.
In acest timp spalam bine prunele, le scoatem samburii si le taiem felii. Ungem o tava de ceramica ( eu am folosit una mica) cu unt si punem prunele in ea. Presaram deasupra prunelor un plic de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara.
Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 timp de aprox 30 minute sau pana se rumeneste aluatul deasupra.
Obtinem un desert cu aluat crocant deasupra si fructe zemoase si aromate dedesubt.
Sa aveti pofta!
Stii deja cat de mult imi place. Pup si o duminica frumoasa!
Multumesc la fel si tie Rocsi.
Arata grozav! Imi place muuult! Pupici
Ma bucur Deyu!
De foarte mult timp vreau sa fac si eu crumble… Delicios arata!
Pupici
Sa faci Simo ca e prea bun, mai ales ca prune <3
Notat, prune sunt, de placut nu mai vorbesc:)
🙂 ma bucur ca iti place.
Dar pot sa pun gem de prune si sa adaug si nuca????