Crumble cu piersici, mure si pesmet
Este un desert super simplu si la indemana tuturor si practic se poate face cu absolut orice fructe. Eu acum am incercat o alta varianta care mi-a placut si mai mult decat cea clasica pe care o faceam inainte. Am inlocuit faina cu mult pesmet si un pic de amidon si am avut obtinut o crusta super crocanta.
E greu sa va zic exact ingredientele pentru o anumita tava pentru ca eu am folosit 5 vase micute de dimeniuni oarecum diferite. Dar cred ca ingredientele ar merge si pentru o tava rotunda de 24-26 cm. Oricum se poate jongla atat cu catitatea de fructe cat si cu cea de crumble, nu trebuie sa fie standard.
Eu am folosit asa:
- 2 piersici mari
- 100-150 gr mure
- scortisoara
- 120 gr unt – 82% grasime( din care am luat atat cat sa ung tavitele)
- 4 linguri zahar brun
- 7 linguri pesmet
- 2 linguri cu varf amidon
Sa va zic si cat de usor se face crumble-ul cu fructe:
- ungem vasele cu unt
- spalam fructele
- piersicile le taiem cubulete si le asezam in vase adaugand si murele
- presaram peste fructe scortisoara macinata
- intr-un vas amestecam untul, zaharul, pesmetul si amidonul
- din acest amestec luam cu mana bucatele si le asezam peste fructe
- mai presaram si deaupra putina scortisoara
- asezam vasele intr-o tava mare si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
- Putem servi acest desert atat cald cat si rece. Si daca sunteti o familie mai numeroasa, dublati din start cantitatea pe care o faceti pentru ca sigur nu ajunge cate un vas din asta mic de persoana, eu pot manca si trei fara nici un regret :)).
Multe fructe,asta imi plce.
si mie :-*