Cupcakes cu mure si ciocolata
Pentru inceputul acestei primaveri v-am pregatit cateva surprize impreuna cu Dr. Oetker in cadrul campaniei “”Bucuria de a împărți ceva bun”. Eu impart cu voi o reteta usoara de cupcakes cu mure si ciocolata cu decoratiuni minunate de la Dr. Oetker si va provoc si pe voi sa va alaturati acestei campanii si sa participati alaturi de mine la concursuri cu premii frumoase.
Asadar, in 2 martie începem concursul de retete din cadrul campaniei “Bucuria de a împărți ceva bun”. Prepară și pozează rețeta ta de cupcakes alături de ingredientele de la Dr. Oetker folosite și postează poza în comentariul acestei postări (pe facebook pe pagina Ce a mai gatit Timea vedeti postarea mea). Apoi dai share concursului alături de #impartecevabun și #cupcakesretetetimea și intri în concurs. Câștigă cine strânge cele mai multe like-uri pe pagina mea, până la data de 11 martie. Premiul va fi un curs profesionist Macarons Madness!
Pentru Cupcakes cu mure si ciocolata avem nevoie de
- 2 oua
- un varf de sare
- 100 gr zahar brut
- 160 gr unt 82% grasime
- 1 lingurita praf de copt cu sofran Dr. Oetker
- 160 gr faina alba
- 150 gr ciocolata alba
- aprox 24 buc mure
- Crema de ciocolata
- 200 ml smantana pentru frisca 30% grasime
- 2 linguri zahar brut
- 200 gr ciocolata neagra minim 55% cacao
- 50 gr unt 82% grasime
- Decoruri dulci de la Dr. Oetker
- Confetti vesele, inimioare, fluturasi dulci, flori de zahar, margarete
Mod de preparare Cupcakes cu mure si ciocolata
- Mixam ouale intregi, cu un varf de sare si cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugam untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt, mixand dupa fiecare. La final adaugam ciocolata alba topita pe baie de aburi si mixam din nou.
- Asezam cosuletele de hartie in tava de briose si cu ajutorul unei linguri umplem fiecare cosulet de jumatate cu compozitia de mai sus. Apoi punem in fiecare cosulet cate doua mure si completam cu restul de aluat.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25-30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.
- Scoatem tava din cuptor si lasam prajiturelele sa se raceasca complet.
- Crema de ciocolata
- Amestecam intr-un vas smantana pentru frisca cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam untul la temperatura camerei si amestecam cu telul pana la omogenizare. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de aprox 2 ore (sau la congelator 20-30 de minute).
- Scoatem crema din frigider, o lasam cateva minute si o amestecam din nou cu telul.
- Cu ajutorul unui pos sau seringa pentru ornat, ornam cupcakes-urile cu crema de ciocolata.
- Pentru un efect vesel si colorat, decoram cupcake-urile cu diverse decoruri de zahar sau napolitana de la Dr. Oetker.
Arata foarte bine! <3 O combinatie reusita!
Multumesc Laura!
Mulțumesc ? :*