Fursecuri mari si moi cu portocala

simplu

7 mari si 20 mici portii

Am vrut sa fac niste fursecuri uriase care sa aiba o textura mai moale si care, langa o cana de cafea, sa satisfaca pe deplin pofta de ceva bun, dulce si satios inca de la primele ore ale zilei. Si au iesit aceste bunatati aromate cu o textura placuta, ceva intre chec si fursec as putea spune. Trebuie sa le incercati si voi pentru ca sunt perfecte de pus la pachet si pentru cei mari si pentru cei mici.
1

Pentru Fursecuri mari si moi cu portocala avem nevoie de:

  • 200 gr unt nesarat
  • 165 gr zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la o portocala
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt (10gr)
  • 380 gr faina
  • 4 lingurite coaja de portocala confiata  (de la Bunatati din Natura)
  • 40 gr fulgi de ciocolata
  • zahar pudra pentru pudrat
  • Din cantitatile de mai sus am facut 8 fursecuri uriase si vreo 20 normale.

2

Mod de preparare Fursecuri mari si moi cu portocala

  • De facut  e foarte simplu. Mixam untul cu zaharul, adaugam coaja rasa de la portocala ( spalam bine portocala cu apa calduta inainte) apoi sucul de portocala, ouale si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Bucatile de portocala confiata si cipsurile de ciocolata le incorporam la final cu ajutorul unei spatule.
  • Acoperim vasul cu folie alimentara si dam vasul la frigider vreo 2-3 ore.

3

  • Dupa acest timp scoatem din frigider si cu ajutorul a doua linguri sau o lingura mare si una mica punem din compozitie (in functie de cat de mari le vreti, mai multa sau mai putina compozitie) pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cu mana o sa fie cam greu pentru ca e o compozitie mai moale si se lipeste.
  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade (foc mediu) timp de aprox 15 minute.
  • Scoatem tava din cuptor si pudram fursecurile cu zahar pudra cat sunt inca calde.

4

Pastram fursecurile in cutie metalica.
5
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

17 comentarii la “Fursecuri mari si moi cu portocala”

  1. Arata senzational fursecurile!M-ai ispitit cu ele..as vrea sa fac si eu doar ca am o intrebare…crezi ca vor iesi la fel de buni si cu faina integrala de orez?Ai incercat vreodata?Multumesc mult!

  2. In loc de unt se poate folosi untură? Rețeta este divină. O folosesc de când ați postat -o. Au trecut atâția ani și totuși rămâne preferata mea. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.