Gem de caise
Caisele se numara printre fructele mele preferate. Am luat 2 kg pentru a le congela, sa am la iarna pentru prajituri. Insa mare parte din ele au fost foarte moi, asa ca am reusit sa bag la congelator doar 500 gr si din restul de fructe am facut un gem minunat.
Si pentru ca imi place foarte mult, zilele urmatoare am sa mai cumpar cateva kg pentru a face o portie mai mare.
Si pentru ca imi place foarte mult, zilele urmatoare am sa mai cumpar cateva kg pentru a face o portie mai mare.
Am folosit:
– 1250 gr caise fara samburi
– 550 gr zahar
– zeama de la o jumatate de lamaie mica
Spalam bine fructele si le separam de samburi.
Taiem fructele in cubulete le punem intr-un vas si turnam zaharul peste fructe.
Lasam acoperit la frigider pana a doua zi. Nu trebuie neaparat 🙂
Fierbem la foc mic adaugand si zeama de lamaie si amestecand din cand in cand.
Eu am fiert aproape 2 ore dar dupa o ora si jumatate era practic gata.
Turnam in borcane si acoperim cu capac.
Punem borcanele intr-o patura si lasam asa pana a doua zi.
Mie mi-au iesit aproape 3 borcanase si un pic prea dulce pentru ca si fructele erau foarte coapte si dulci.
In functie de cat de dulce va place puteti sa mai adaugati zahar. Mie imi este suficient cam 400 gr zahar la 1 kg de fruct fara samburi.
Va spun eu ca nu trebuie sa va lipseasca asa ceva din camara 🙂
unul din gemurile mele preferate!
are o culoare superba, bravo!
weekend placut, pupici 🙂
Multumesc frumos. Si mie imi place tare mult. pup
Parfumat si delicios!!!Yummy!Pupici!
Si mie imi plac borcanele tale. Gustul e foarte bun.. te cred 🙂
Weekend placut.
yummmi, super bun si aromat!
Yaaaamy ce gem, mmmmm… gem de placere cind il vad 🙂 hugs
E super bun gemul asta, mereu il consum cu placere. Al tau are o culoare minunatat! Pup
wooow..ce bine arata! ma tenteaza si pe mine!eu deocamdata am cules zmeura din gradina si am transformat-o in dulceata!
Este gemul meu preferat.Pup!
Licuta – multumesc frumos. pup
Carol – ma bucur ca iti plac. Weekend placut si tie.
Danutza – multumesc. pup
Buburuza – ce scumpa esti. pup
Poliana – si eu ador acest gem. E o placere sa mananc asa ceav. pup
Adnia – e bine ca ai bunatati in gradina. pup
Dia – si la mine se afla in topul preferintelor . pup
Preferatul meu cu clãtite:)
Ramona – bine zici tu, e super cu clatite :). pup
Gemul meu preferat cin mananc branza cu mucegai. Nu exista altceva mai bun!
Oltean – si mie imi place tare mult dar fara branza. Sunt antibranza eu
Mie-mi place dulceață de caise si cu miezul sâmburilor de caise, dar e bun si gemul…