Prajitura cu ciocolata si caise
Astazi va scriu din nou o reteta cu fructe de vara pe care o puteti face si in alt anotimp cu alte fructe sau cu caise din congelator sau din compot. Dar bineinteles ca fructele proaspete sunt cele mai bune, sa ne bucuram asadar de perioada verii si de bunatatile pe care ni le ofera si sa ignoram putin caldura insuportabila. Si daca va incumetati sa deschideti cuptorul, sa o faceti dimineata devreme sau seara cand e putin mai racoare si neaparat cu geamul larg deshis :).
Pentru Prajitura cu ciocolata si caise avem nevoie de
- 3 oua
- 4 linguri indulcitor Green Sugar ( sau 6 linguri zahar)
- un varf de sare
- 125 gr unt nesarat 82% grasime topit
- 100 ml lapte
- 300 gr faina alba
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 lingura cacao
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 8 caise
- un lingura unt pentru uns tava
- zahar pudra pentru pudrat prajitura la final
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si caise
- Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu indulcitorul (sau zaharul) pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
- Adaugam untul topit si mixam, apoi laptele si mixam din nou.
- Incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind un tel si apoi adaugam si cacaoa.
- La final adaugam ciocolata topita si omogenizam.
- Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt (eu am folosit o tava patrata de 24-25 cm).
- Caisele le spalam, de despicam in doua si le scoatem samburii.
- Asezam jumatatile de caise peste aluatul de ciocolata si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 30-35 de minute sau pana este copt blatul.
- Dupa ce scoatem prajitura din cuptor si s-a racit putin, pudram deasupra cu zahar pudra.
- Este genul de prajitura ce se poate servi dimineata lamicul dejun langa o cafea, ceai sau cacao cu lapte.
Comentează folosind contul de Facebook