Tarta cu mure, caise si crumble

Va era oare dor de o tarta facuta de mine? Parca a trecut prea mult timp fara o bunatate din asta si neaparat se cerea una noua. Si daca sunteti cuminti o sa mai vin in curand cu alte tarte delicioase asa cum v-am invatat deja.
Aceasta este o combinatie perfecta de arome cu caise, mure si un aluat dulce faramicios deasupra. Va garantez ca nici nu o sa va ajunga  una si daca sunteti o familie numeroasa mai bine faceti din start doua tarte. 

Pentru Tarta cu mure, caise si crumble avem nevoie de:

  • 80 gr unt 
  • 180 gr faina (sau vedeti cat cuprinde, conteaza tipul de faina folosit) 
  • 1 ou mic
  • 1 lingura zahar brun
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 2 linguri gris
  • aprox 300-350 gr caise
  • aprox 150-200 gr mure 
  • 1 lingura zahar
  • un plic zahar vanilat 
  • Crumble:
  • 60 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 60-80 gr faina 
  • Extra: un pic de unt pentru uns tava si zahar pudra pentru pudrat tarta la final 

Vedeti aici modul de preparare pentru aluat.

Ungem o tava rotunda de tarte cu unt.
Aluatul il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina si il asezam in tava. Presaram grisul peste aluat.
Caisele decojite le taiem bucati si le asezam in tava apoi punem si mureleprintre bucatile de caise.

Pentru crumble amestecam untul cu zaharul si adaugam treptat faina. Aluatul obtinut il dam la congelator 30 de minute (sau daca nu va grabiti puteti sa il tineti la frigider pana se intareste)
Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 25 de minute sau pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, apoi feliem si servim.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “Tarta cu mure, caise si crumble”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.