Va invit si pe voi la o felie de guguluf si un cappuccino aromat cu scortisoara, adica ceea ce eu consider un rasfat total :).
Pentru Guguluf cu piersici, afine si lamaie avem nevoie de:
Mod de preparare Guguluf cu piersici, afine si lamaie
Mai intai spalam bine fructele si lasam sa se usuce. Piersicile le taiem felii si le punem intr-un bol.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si zeama de lamaie, mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Adaugam afinele si amestecam usor.
Luam o tava rotunda de guguluf (eu am tava clasica de tort de 26 cm care are si forma de guguluf) si ungem bine cu unt.
Turnam jumatate din compozitie in tava si asezam un rand de piersici date prin faina. Turnam cealalta jumatate din compozitie si asezam inca un rand de piersici.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi asezam cu grija guguluful pe un platou.
Lasam sa se intareasca glazura (putem pune la frigider 10 minute) apoi feliem si servim.