Minitarte cu mar si portocala
Blat:
– 2 oua
– 4 linguri zahar
– 4 linguri faina
– 2 linguri lapte
– 1 lingurita praf de copt
– un varf cutit sare
Umplutura:
– 3 mere
– 1 portocala
– 1 lingurita cu varf amidon
– 2 linguri zahar
– Pentru ornat aprox 50 ml frisca
– O lingura unt pentru uns formele
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam 2-3 minute. Urmeaza galbenusurile si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si praful de copt.
Ungem cele 6 forme cu unt si tapetam cu faina.
Umplem formele in mod egal cu compozitia de mai sus si le asezam intr-o tava pe care o dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 20 min.
– spalam si curatam merele si le taiem cubulete intr-un vas
– peste mere punem zaharul, coaja rasa de la portocala, sucul si pulpa de portocala
– punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute pana se inmoaie putin merele
– amidonul il amestecam cu putina apa rece, luam din sucul lasat de mere 2 linguri si il amestecam cu amidonul pe care il turnam apoi peste mere
– lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand sa nu se prinda de fundul vasului
Tartele le rasturnam fiecare pe cate o farfurioara si le umplem cu aceasta umplutura.
Ornam cu frisca.
Frumos tare de tot, ca si prezentarea, de altfel!
Multumesc frumos Any!
Iau o tarta din asta delicioasa si sa ai parte de o saptamana frumoasa!
Multumesc la fel si tie Rocsi!
Delicioase !!!
Multumesc!
Ce frumusete, ce culori, ce gust!!!
Multumesc frumos Mihaela >:d<
Mmm, foarte frumoase si cred ca tare delicioase!!!Yummy!Pupici!
Multumesc frumos Licuta. Te pup
Grozav de gustoase! Am venit sa servesc si eu una 😉
Alina cu drag te servesc.
Tare frumoase si delicioase sunt!!!
Pupici
Multumesc Simona >:D<