Pasca fara aluat
Pentru ca nu am facut niciodata pana acum pasca si am vrut sa fiu sigura ca o sa fie o retete reusita, am mers pe mana lui Chef Alex, iar rezultatul a fost foarte laudat de cei din jur (multumesc Alex 🙂 ). Reteta care m-a inspirat o puteti vedea aici.
Eu nu consum branzeturi si nici nu am prea avut ocazia sa ma intalnesc cu Pasca in zona noastra si de aceea ma bucur ca am acceptat aceasta provocare de a participa la campania Dr.Oetker “Bucuria de a împărți ceva bun” si am reusit sa pregatesc o reteta de pasca fara aluat, minunata, savurata de cei dragi.
Va provoc si pe voi sa pregatiti o reteta de pasca si sa participati cu ea la concursul organizat pe pagina de Facebook.
Pentru Pasca fara aluat avem nevoie de
- 575 gr branza de vaci fina
- 5 oua
- 120 gr stafide hidratate in 80 ml irish whiskey cream
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1 plic zahar vanilat bourbon Dr. Oetker
- o pastaie de vanilie Dr. Oetker
- 1 lingurita esenta de vanilie – optional
- 150 gr faina
- 1 plic praf de copt
- un varf de cutit sare
- o lingurita zeama de lamaie
- 8 linguri zahar
- o lingura de unt si una de faina pentru uns si tapetat tava
Mod de preparare Pasca fara aluat
- Punem intr-un bol stafidele la hidratat in crema de whiskey.
- Intr-un bol mai mare punem branza de vaci, galbenusurile, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Taiem pastaia de vanilie in doua si cu ajutorul cutitului scobim interiorul pe care il punem in bol alaturi de celelalte ingrediente.
- Mixam compozitia adaugand apoi si stafidele hidratate impreuna cu lichidul in care s-au hidratat si daca mai e nevoie de un pic de aroma de vanilie in plus, inca o lingurita de esenta de vanilie.
- Incorporam, cu ajutorul unui tel, faina amestecata cu praful de copt si un varf de cutit de sare.
- Separat mixam albusurile cu un varf de sare si o lingurita de zeama de lamaie. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul si mixam inca 3-4 minute Incorporam jumatate din albusurile batute spuma folosind telul apoi adaugam si restul de albusuri folosind o spatula si amestecand usor cu miscari circulare.
- Turnam compozitia intr-o forma rotunda de 26 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15 minute apoi reducem temperatura la 150 de grade si mai lasam aprox 40 minute. Dupa ce am oprit cuptorul am mai lasat pasca in cuptor, aprox 10 minute, cu usa deschisa.
- Lasam pasca sa se raceasca inainte de a o felia.
- Nu arata ea perfect pentru ca a crescut foarte mult in cuptor si a crapat pe alocuri, dar cand e feliata si pe farfurie, arata mult mai bine :).
A iesit grozav! Bravoo, Timi!
Multumesc frumos Laura!
Delicioasă! Cum ție nu-ți place brânza, primesc porție dublă? 😉
Primesti Mena, cum sa nu, chiar si trei portii :)) :-*