Placinta invartita cu nuca si portocala

Pentru ca v-am promis cateva retete de post, o sa va prezint si azi un desert simplu cu foi de placinta, nuca si portocala, facut la Crock Pot.

Si pentru ca am vrut si un produs cu indice glicemic mai scazut am folosit la umplutura indulcitorul din stevie Green Sugar.

placinta cu nuca si portocala 2

Pentru Placinta invartita cu nuca si portocala avem nevoie de 

  • 1 pachet foi de placinta
  • 170 gr nuca macinata (sau mai putin daca vreti sa nu fie foarte multa nuca)
  • coaja si sucul de la o portocala
  • 2 linguri Green Sugar
  • ulei pentru uns foile
  • Pentru uns:
  • 3 linguri miere de salcam
  • cateva nuci tocate
  • coaja de la 1/2 portocala

2

Mod de preparare Placinta invartita cu nuca si portocala

  • O sa facem 2 rulouri, fiecare din cate 8 foi de placinta.
  • Pe rand cele 8 foi de placinta le punem unele peste altele ungandu-le pe fiecare cu ulei.
  • Inr-un bol amestecam nuca macinata cu coaja de la o portocala, indulcitorul Green Sugar si sucul de la o portocala apoi amestecam.
  • Punem jumatate din amestecul de nuca de-a lungul foilor de placinta si rulam. Ungem si deasupra cu un pic de ulei.
  • Procedam la fel si cu celelalte foi de placinta obtinand si a doua placinta rulata.
  • In vasul de ceramica punem foaie de copt (doar pt a scoate mai usor placinta la final) si asezam cele doua rulori in vas.
  • Acoperim cu capacul din dotare, conectam aparatul la o sursa de curent, setam modul de gatire ‘High’ si selectam timpul la o ora si jumatate. (timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).

mod de preparare placinta cu nuca si portocala

  • La terminarea programului scoatem placinta pe o farfurie si o ungem cu 2-3 linguri de miere. Presaram deasupra nuca taiata si coaja de la 1/2 portocala.

placinta cu nuca si portocala 1

placinta cu nuca si portocala 3

1

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Placinta invartita cu nuca si portocala”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.