Retete Timea

Placinte coapte pe lespede

Imi plac tare mult placintele facute acasa si recunosc ca cele prajite in ulei ma atrag mai mult, insa cam incerc sa reduc chestiile prajite in ulei si sa gasesc calea de mijloc pentru a-mi satisface micile placeri culinare. Noua mea tigaie de 28 de cm de la Regis Stone cu efect de piatra incinsa, m-a ajutat maxim la aceasta reteta si nu a fost necesar nici un strop de ulei pentru a avea un rezultat gustos. E super tigaia aceasta si parca imi place din ce in ce mai mult pe masura in care experimentez noi preparate.

Urmariti mai jos  reteta si daca va place distribuiti pe pagina de FB.

placinte-coapte-pe-lespede-2

Pentru Placinte coapte pe lespede avem nevoie de

  • 600 gr faina alba
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 350 ml apa calduta
  • 6 linguri ulei
  • Pentru umplutura
  •  2 cepe mari sau 4 cepe mai mici, 1 lingura ulei de masline, sare si piper
  • alte optiuni: cateva felii de cascaval, sunca etc.

Mod de preparare Placinte coapte pe lespede

  • Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 – 15 minute.
  • Punem intr-un vas faina si o amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre final adaugam uleiul. Terminam de framantat cand aluatul devine elastic si  nu se mai lipeste de degete.
  • Presaram deasupra aluatului putina faina, acoperim cu un prosop sau cu folie alimentara si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.
  • In acest timp calim ceapa rosie in tigaia incinsa in care am adaugat putin ulei de masline. Saram si piperam ceapa calita, dupa gust.

  • Aluatul dospit il impartim in 12 buc egale.

  • Fiecare bila de aluat o tavalim prin faina si pe masa de lucru tapetata cu putina faina intindem cat de subtire putem sub forma rotunda. Pe o jumatate punem ceapa calita si indoim apoi apasand cu sucitorul peste aluatul impaturit. Procedam la fel cu celelalt placinte pe care dorim sa le umplem cu ceapa calita. In altele punem felii de cascaval si procedam la fel. Le putem umple si cu sunca, sau sunca si cascaval sau orice altceva ne place. Evident sunt super gustoase umplute si cu varza calita <3.

  • Tigaia trebuie sa fie incinsa cand asezam placintele in ea. Din fericire, pentru ca e o tigaie mare de 28 de cm, putem pune cate doua placinte in acelas timp. Intoarcem placintele de pe o parte pe alta si cand sunt coapte le scoatem din tigaie pe o farfurie sau un cos in care am pus un prosop.

  • Servim placintele calde sau reci dupa cum ne e pofta.

Tigaile Regis Stone  au cateva proprietati care cu siguranta va vor convinge si pe voi cat sunt de utile in bucataria oricarei gospodine:
• Invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa
• Rezistenta la zgarieturi – invelis de 4 mm grosime
• Carcasa din aluminiu forjat
• Inductie superioara a caldurii
• Baza din otel inoxidabil
• Distributie uniforma a caldurii
• Usor de curatat
• Nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare
• Finisaj rustic
• Maner bine fixat – nu se va rasuci
• Ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica

 

Exit mobile version