Prajitura Boema

Weekendul trecut am facut o prajitura tare delicioasa. 
Imi statea de ceva timp in cap sa o fac si intr-un final am facut-o si nu regret deloc.
Pe cat e de aratoasa pe atat e de gustoasa.
Multumesc ‘bucatarasului’ Gaby pentru aceasta reteta. Cu mici modificari am facut o prajitura minunata. 

Ingrediente necesare pentru Prajitura Boema
Pentru blat:
– 4 oua
– 8 linguri zahar
– 8 linguri faina
– 2 linguri cacao
– un varf de sare
– 3 linguri apa
Pentru sirop:
– 2-3 linguri zahar
– 200 ml apa
Pentru crema:
– 1 ou
– 5 linguri zahar
– 70 gr unt
– 3 lingurite ness
– 2 lingurite cappuccino
– 300 ml frisca
Pentru ornat:
– 200 ml frisca
– 100 gr ciocolata cu cafea

Mod de preparare Prajitura Boema

Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula.
Turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. (tava: 22/30 cm)

In timp ce avem blatul la cuptor pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, prafurile de cafea si untul si punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si fierbe. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Scoatem blatul si lasam la racit.
Pregatim siropul: caramelizam zaharul peste care turnam apoi apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

Terminam si crema: batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus. Mixam inca 3-4 minute.

Insiropam blatul si punem crema.

Nivelam frumos.

Batem cele 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema.

Radem deasupra ciocolata si dam la frigider minim 2 ore.

Iata cum arata sectiunea:

Si o felie generoasa:

Cred ca v-am convins ca e o prajitura delicioasa si destul de usor de facut. Oricum gustul merita efortul. 🙂

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

32 comentarii la “Prajitura Boema”

  1. Adina draga mea cu drag te servesc, ma bucur ca iti place.

    Fantezie – ma bucur ca iti place si te asigur ca e super gustoasa. pup

  2. Ehhh… de cand o am si eu pe lista… Dar ptr ca mi-ai facut si tu pofta, trebuie sa ma pun pe treaba neaparat! Ti-a iesit foarte faina, iar gustul cred ca-i delicios!!
    Pupici

  3. Alina – serveste cu incredere, ca doar aici in poze mai am :). pup

    Irina – doar aici in poze mai am :)). A fost super buna. pup

    Gerdi – nagyon is finom, tehat a fiad bisztosan nagyon fogja szeretni.

    Simona – chiar merita sa incerci reteta aceasta. E o prajitura fina si delicioasa, exact pe gustul meu :), pup

    Sara&Miki – si eu o aveam de ceva timp in plan sa o fac, si tare ma bucur ca am facut-o, e delicioasa. pup

    Rocsy – ma bucur ca iti place. pup dragutzo

    Ramona – multumesc, ma bucur ca iti place.

  4. Flory – multumesc frumos. te pup

    Teo – si mie imi plac tare mult prajiturile cu aroma de cafea, de aceea si laud atata prajitura aceasta. pup

    Licuta – ma bucur ca iti place. pup

    Adnia – merita clar s-o incerci :). pup

  5. Danutza – multumesc tare mult! pupici draga mea

    Paradis – si eu am de gand sa mai incerc si alte variante. Multumesc la fel si tie un weekend minunat!

  6. prajitura mea de suflet, o fac frecvent de sarbatori, eu nu fac blatul asa inalt in schimb echilibrez inaltimea prajiturii cu crema si frisca….delicioasa <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.