Retete Timea

Prajitura cu mure si lamaie

Prajitura aceasta cu mure si lamaie este fina, usoara, aromata si racoroasa. E si greu sa te opresti doar la o felie si renunti si la dieta daca o ai in fata :). Eu am facut chiar doua pentru ca,  cu una am mers intr-o vizita.

Ingredientele de mai jos sunt pentru o singura bucata, dar daca sunteti numerosi faceti din start doua :). 

prajitura cu mure si lamaie 1

Pentru Prajitura cu mure si lamaie avem nevoie de

  • Blat:
  • 2 oua mari (3 daca sunt mai mici)
  • 3 linguri zahar brut
  • 170 gr faina
  • 1/2 cana ( aprox 100 ml) ulei
  • 1/2 cana (100 ml) lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • aprox 200 gr mure
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida indulcita sau 200 ml smantana ptfrisca cu 2 linguri zahar pudra
  • cateva mure
  • coaja rasa de la 1/2 lime
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie

Mod de preparare Prajitura cu mure si lamaie

  • Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si sucul de lamaie mixand dupa fiecare.La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
  • Turnam compozitia intr-o tava rotunda de aprox 24 cm (poate sa fie si mai mica si mai mare si in functie de asta iasa un blat mai inalt sau mai subtire)  unsa cu putin unt.
  • Punem murele deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 – 30 minute, verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.

  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit scoatem prajitura pe o farfurie.
  • Intr-un bol mixam frisca pana obtinem consistenta dorita si daca blatul s-a racit complet ungem cu un strat de frisca apoi folosind un pos ornam deasupra.
  • Asezam din loc in loc cateva bucati de mure si razuim deasupra coaja de lime si lamaie.
  • Pastram prajitura la frigider pana la servire.

Exit mobile version