Prajitura cu nuca, ciocolata si rom
O combinatie perfecta: nuca, ciocolata si rom.
Sunt sigura ca sunteti de acord cu mine 🙂
Noua ne-a placut atat de mult incat nu am rezistat tentatiei de a repeta experienta
Ingrediente pt blat:
– 6 oua
– 150 gr zahar
– 150 gr zahar
– 150 ml ulei
– 150 gr faina
– 150 gr nuca
– 1 plic praf de copt
– 4 linguri apa fierbinte
– 1 plic zahar vanilat
– 1 plic zahar vanilat
Ingrediente pt crema:
– 200 ml frisca lichida neindulcita
– 200 gr ciocolata neagra 55% cacao
– 180 gr zahar
– 70 gr unt
– 2 sticlute esenta de rom
Pentru ornat: 100 gr nuca prajita taiata bucatiInainte de toate pregatim crema pentru ca necesita timp de racire.
Punem pe foc intr-un vas frisca lichida amestecata cu zaharul si lasam pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. La final adaugam untul si esenta de rom si amestecam bine. Dam la frigider timp de minim o ora pana se intareste crema amestecand din cand in cand.
Pregatim blatul:
Batem albusurile spuma tare cu mixerul la treapta mare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat, uleiul si apa .
Punem pe foc intr-un vas frisca lichida amestecata cu zaharul si lasam pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. La final adaugam untul si esenta de rom si amestecam bine. Dam la frigider timp de minim o ora pana se intareste crema amestecand din cand in cand.
Pregatim blatul:
Batem albusurile spuma tare cu mixerul la treapta mare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat, uleiul si apa .
Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Si la final adaugam nuca amestecand la fel usor cu o spatula.
Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 gr timp de aprox 30-35 min ( verificam cu o scobitoare daca blatul este copt).
Scoatem din cumptor si lasam la racit.
Taiem blatul in doua. Prima foaie o ungem cu 1/3 din crema peste care asezam a doua foaie si ungem cu restul de crema. Deasupra presaram nuca prajita taiata bucatele.
Dam la frigider aprox 2 ore sau pana a doua zi, apoi feliem si servim.
…si acum urmeaza reluarile, nu? excelenta prajitura ta!
Adnia – asa e. multumesc frumos.
Delicioasa prajitura ta.
Foarte fain arata si cred ca si gustul este minunat!
Pupici
Super combinatie, ne place foarte mult:)
Sarbatori Fericite Timea!
Mai mult decat perfeca combinatia.Pup!
Ce bunatate cu nuca… yamiii…
Iti doresc din inima, sarbatori pascale cu pace si sanatate, alaturi de cei dragi !
Sisters, Dia, Daniela – va multumesc mult de tot pentru apreciere.
Va doresc si eu Sarbatori fericite alaturi de cei dragi! va pup
Ce de bunatati aici! Ma bucur ca te-am descoperit!
Zi frumoasa!
Sarbatori Pascale fericite!
Melly – bine ai venit! te mai astept pe la mine . pup
Haplea la fel iti doresc si tie alaturi de cei dragi.
Delicios arata!…
Paste fericit!
Super gustoasa!
Paste fericit tie si celor dragi tie!
Felis , Viviana – ma bucur ca va place. Paste fericit si voua.
Paste fericit si tot ce iti doresti!
Teo – Multumesc la fel si tie!
Paste Fericit alaturi de cei dragi!Imi place prajiturica ta…asa ca e pe lista “de facut” !Pup!
Ophelia – ma bucur ca iti place. Paste fericit si tie.
Ce bunatate!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
Licuta multumesc, asemenea si tie Sarbatori fericite!
Sarbatori fericite , Timi !!! Pot sa-ti spun asa ? 😉
Paste binecuvantat!
Sarbatori luminate alaturi de cei dragi! Paste fericit!
Cat – Sarbatori fericite si tie. Poti sa imi zici Timi 🙂
Alina , Sara&Miki – sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
Mmmm ce bine arata!!!Trebuie facuta!
Buburuza – chiar e o prajitura ce o recomand cu drag. pup
si mie imi place siiiguuurrr !!!!!