Prajitura cu prune si bezea
Mirosuri si arome de toamna….
O prajitura simpla cu prune, scortiosara si bezea pe care cu siguranta cu totii o indragiti.
Pentru Prajitura cu prune si bezea avem nevoie de
- Blat
- 3 oua + 3 galbenusuri
- 80 gr zahar brut
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana lapte
- 1/2 lingurita paf de copt
- 200 gr faina
- 19-20 buc. prune
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita pudra de scortisoara
- Bezea
- 3 albusuri de ou
- 3 linguri Green Sugar ( sau zahar in functie de cat va place de dulce)
- Tava de aprox 22/30 cm
Mod de preparare Prajitura cu prune si bezea
- Intr-un bol mixam ouale intregi plus galbenusurile impreuna cu praful de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi mixand dupa fiecare, uleiul si laptele. La final incorporam faina si praful de copt, folosind o spatula.
- Prunele le spalam, le despicam in doua si le scoatem samburii.
- Tapetam o tava de aprox 22/30 cm cu hartie de copt si turnam aluatul in tava. Peste aluat asezam jumatatile de prune peste care presaram un plic de zahar vanilat si 1 lingurita pudra de scortisoara.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 15 minute.
- In acest timp mixam albusurile cu zaharul.
- Dupa 15 minute, scoatem tava din cuptor si intindem spuma de albus peste blat si dam din nou tava la cuptor inca 15 minute.
- Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin, scoatem prajitura din tava si indepartam hartia de copt.
Comentează folosind contul de Facebook