Prajitura cu prune
Saptamana aceasta am avut o prajitura foarte simpla gen pandispan cu prune si cu scortisoara.
E o placere sa stai in bucatarie cand se simte mirosul aromat al scortisoarei chiar daca afara e foarte cald 🙂
Pentru Prajitura cu prune avem nevoie de:
– 5 oua
– 250 gr zahar
– o cana lapte
– o cana ulei
– 1 plic praf de copt
– 1 plic zahar vanilat
– 400 gr faina
– 600 gr prune
– praf de scortisoara
– 3 lingurite zahar
– zahar pudra
Batem spuma ouale intregi timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima.
Adaugam zaharul si zaharul vanilat mixand inca 2-3 minute. Apoi adaugam pe rand uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Asezam jumatatile de prune deasupra si in fiecare bucata de pruna punem putin zahar si praf de scortisoara.
Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.
Feliem si servim!
Suuper pufoasa si delicioasa!!Yummy!Pupici!
De jó kis süti! Könnyűnek és finomnak tűnik!
Cioc, cioc, cioc… am in mina un borcanel de dulceata, barbetica la git ca sa nu ma murdaresc, si… si vreau doua feliute de prajitura cu prune… Am si eu vreo citeva negre, dar sint inca in coèpac si nu ma indur sa le bag in praji… Delicioasa si frumoasa… Pupici !!!
Imi place cum arata si as savura chiar acum cateva bucatele.Week-end placut!
Pot sa vin la tine in vizita?Imi place ce ai pregatit tu acolo.
Pupici!
Licuta – multumesc frumos. Pup
Gerdi – koszi szepen. Nagyon finom reggel kaveval :).
Daniela – Bine ai venit si pot lasa la mine borcanul de dulceata :)) Dar iti dai si doua feliute de praji. Pup
Rocsy – ma bucur ca iti place. Weekend frumos si tie.
DiaMar – poti veni oricand in vizita, te servesc cu drag. Pup
Tare bine arata!!!!Delicios!
Imi place mult prajitura ta. mai ales ca ai pus si scortisoara. Weekend linistit.
Foarte buna si pufoasa. Si eu aveam ieri in plan o prajitura cu prune, am cumparat si prunele dar am renuntat din cauza caldurii. Poate fac azi.
Ce bunatate de prajitura!!!
ce bine miroase si de aspect nu mai vorbesc! ma primesti si pe mine?
Buburuza – multumesc frumos.
Carol – merci frumos, e perfecta cu scortisoara.
Cristina – mie imi plac mult prajiturile cu fructe. Spor la treaba daca faci si tu azi :).
Haplea – asa e, multumesc :).
Adnia – multumesc. cu drag te primesc la o praji.
Foarte buna prajiturica ta ! 🙂
Mirela – multumesc frumos.
Simplu si extrem de bun,ador prajiturile cu fructe!Pupici
Cat de bine arata, si ce pufoasa este! Foooarte faina! Pup
Flory – asa si eu ador prajiturile astea simple cu fructe.
Poliana – multumesc tare mult.
Si noi suntem devotati prajiturilor cu fructe!!! E delicioasa prajiturica ta:)! Pupici
Arata foarte bine si imi place ca ai folosit scortisoara 🙂
Pupici
Maria – multumesc si ma bucur ca iti place. pup
DF – scortisoara imi place tare mult mai ales daca e cu prune sau mere :). Pup
Am trecut si aici sa mai pap o portie!! Pup
Simo – esti binevenita si aici :). Pup
Daca timpul iti permite, te astepata un tag la mine pe blog. Pup
este super! am incercat o si este cea mai buna prajitura cu prune facuta de mine pana acum! multumim
Georgiana – ma bucur mult ca ai facut si ti-a placut, pup cu drag!
Imi place si prajitura ,dar si noul look!
Adina – multumesc frumos.
Deci,,,,,am respectat reteta ta intocmai,cand am pus prunele deasupra ele au alunecat inauntru. Nici vorba sa-l tin in cuptor doar 30 de min, pentru ca era crud, l0am tinut mai mult de o ora. Rezultatul: un chec umed, nu pufos, mult prea dulce, si oarecum necopt, aluatul uleios, iatr in jurul prunelor aluatul arata oarecum necopt. Pot sa-ti arat si poze. Am gresit undeva??? Sincer mi s-a parut cam subtire maglavaisul, mai subtire decat majoritatea aluaturilor din care faceam chec de obicei. Astept o lamurire, ca nu inteleg de ce a iesit asa.
Draga Sunshine habar nu am unde ai gresit. Dupa cum poti vedea in poze mie mi-a iesit un blat super pufos inalt si copt. Nu stiu unde ai gresit , dar maglavaisul meu cum ii spui tu nu a fost moale ci pufos. Si oricum sunt blaturi care se fac din maglavais super moale si tot iasa ca lumea, as pute sa iti dau ctv ex. de prajituri care sa fac cu un maglavais ca o smantana. Poate ti s-a lasat spuma in timp ce ai batut sau ai amestecat faina. trebuie incorporat cu grija sa nu se lase spuma. Cat despre copt depinde f mult de fiecare cuptor in parte. In rest nu pot decat sa te invit sa facem impreuna sa iti arata ca exact asa am facut si a iesit o pufosenie foarte buna. Sincer imi pare rau ca nu ti-a iesit. Si eu am facut retete de la altii de multe ori si daca nu mi-a iesit exact la fel inseamna ca am gresit eu undeva si nu cel care a postat. Numai bine
Ms de raspuns, chiar nu inteleg, iar acest lucru ma enerveaza. E adevarat ca am un cuptor minuscul, d-ala electric, ca stau in chirie, dar am mai facut chec la el de vreo cateva ori si a iesit. Am incorporat faina f incet, poate e devina ca am pus intr-o tava dreptunghiulara tip pe care o am de la cuptor, si am pus aluat mai mult de jumatate de tava si atunci nu a apucat sa se coaca. Ce inaltimea avea tava ta?
Sunchine – in tava de cuptor eu nu fac prajituri decat daca e vb de alut care se intinde. Tavile mele sunt cam de 8-9 cm h, si blatul a iesit cam de 6 cm inaltime. Intotdeuna imi cresc blaturile si se coc bine. Chiar nu stiu ce sa iti zic pt ca sincer prajitura asta o fac f des si mereu iasa super ok.
Cat de bine poate sa arate aceasta reteta.Este de sezon.
Dana – e buna si usor de facut. Pup
Ce dimensiune are tava in care ati fact aceasta prajitura?
35/25 cm
Cati mililitri are cana folosita pentru ulei si lapte? Multumesc
Cam 220-250, o cana normala de apa