O petrecere virtuala care are ca tematica: ceaiul. O lume de vis in diverse culori, cu prajiturele de tot felul, ceainice si cescute cu ceai.
Luna aceasta aveam un Tea Party in alb.
Si pentru ca este primavara am ales sa fac o prajitura usoara si racoroasa cu rabarbura.
De mica imi placea aceasta prajitura si o faceam si pe atunci tot eu :).
Avem nevoie de:
– 400 gr rabarbura
– 5 linguri zahar
– 1 plic zahar vanilat
– unt sau margarina pt uns tava
Pt blat:
– 3 oua mari
– 140 gr zahar
– 170 gr faina
– 100 ml ulei
– 2 linguri apa fierbinte
– 1 lingurita praf de copt
Inainte de toate curatam si spalam rabarbura.
Apoi ungem tava cu unt sau margarina si presaram pe fundul tavii cele 5 linguri de zahar. Asezam peste zahar rabarbura taiata cubulete mici si apoi presaram un plic de zahar vanilat.
Pregatim un blat in felul urmator:
– separam albusurile de galbenus
– mixam albusurile tare, adaugam apoi zaharul si mai mixam 2-3 minute
– adaugam pe rand: galbenusurile, uleiul si cele 2 linguri de apa , mixand in continuare pe treapa cea mai mica
– la final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Turnam compozitia peste fructe si dam la cuptor timp de aprox 30 min.
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor lasam sa se raceasca apoi rasturnam prajitura pe o plansa.
Taiem prajitura felii si servim!