Prajitura cu visine, frisca si ciocolata
120 min
mediu
12 portii
Prajitura aceasta are in combinatie trei ingrediente principale cu care nu ai cum sa dai gres: visine, frisca si ciocolata. Nu as putea spune ca ma incanta in mod deosebit aceste ingrediente luate separat :)) dar in prajituri sunt absolut perfecte. Trebuie sa incercati prajitura mea fie ca o faceti intr-o tava rotunda sau patrata. Cei dragi va vor multumi cu siguranta pentru aceasta bunatate <3.
Pentru Prajitura cu visine, frisca si ciocolata avem nevoie de
- Blat
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 100 ml ulei
- 4 linguri apa fierbinte
- 1 lingurita praf de copt
- 250 gr faina
- aprox 400 gr visine fara samburi ( puteti folosi si din compot daca nu aveti congelate)
- Crema de ciocolata
- 150 ml frisca lichida indulcita
- 200 gr ciocolata neagra
- In plus pentru ornat
- 150 ml frisca indulcita sau smantana pentru frisca cu 2 linguri zahar pudra
- cateva visine
- Pentru uns tava: 1 lingura de unt
Mod de preparare Prajitura cu visine, frisca si ciocolata
- Blat:
- Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare.
- Adaugam treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa fierbinte.
- Urmeaza apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam din nou.
- La final incorporam, folosind o spatula, faina amestecata cu praful de copt.
- Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24-26 cm, unsa cu unt apoi asezam visinele (ale mele erau semicongelate) unele apasandu-le sa intre in aluat altele lasandu-le deasupra (eu nu le-am dat prin faina pt ca fiind asa reci nu s-au dus la fund)
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35-40 de minute sau pana blatul trece testul cu scobitoarea
- Scoatem blatul pe un grilaj si lasam sa se raceasca complet.
- Crema de ciocolata
- Punem frisca lichida pe foc intr-un vas rezistent la caldura si lasam pe foc pana se incalzeste tare dar nu fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele, amestecand pana se topeste ciocolata.
- Ciocolata o punem calda peste prajitura si nivelam. Pastram doua linguri din compozitie pentru ornat. Dupa ce s-a racit putin o dam la frigider 20 de minute.
- Mixam frisca lichida pana obtinem consistenta dorita apoi, folosind un pos ornam dupa pofta inimii.
- Peste frisca punem cateva visine taiate bucatele.
- La final punem crema de ciocolata pastrata intr-o punguta, gaurim la un capat si trasam dungi peste frisca.
- Dam prajitura la frigider 1-2 ore inainte de servire. Noi nu am avut rabdare si am taiat din ea aproape imediat si a fost atat de buna cu ciocolata aceea inca neintarita :)). Dar voi o sa procedati corect si o sa tineti mai mult timp prajitura la rece, bine?
Arata tare bine, prajitura ta, iar de gust nu pot sa zic decat ca
ador combinatia visine-ciocolata!
Multumesc Meri, chiar e o combinatie reusita.
Delicioasa!
Imi placeee…Felicitari!