Retete Timea

Prajitura rasturnata cu mere si mure

Prajitura rasturnata cu siguranta toata lumea stie ce e, dar combinatia aceasta cu mere si mure nu stiu cati dintre voi ati incercat-o, asa ca va invit sa parcurgeti reteta si poate va conving sa o faceti si voi.

prajitura rasturnata cu mere si mure

Pentru Prajitura rasturnata cu mere si mure avem nevoie de 

  • Blat:
  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt nesarat 82% grasime
  • 200 ml lapte
  • 270 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura
  • 1 lingura unt pt uns tava
  • 3 linguri zahar brut
  • 2 linguri pesmet
  • 6 mere galbene
  • 100 gr mure
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere si mure

  • Merele le spalam, le curatam si le taiem cubulete. Murele fiind din congelator sunt deja spalate.
  • Luam o tava dreptunghiulara de marime potrivita si o ungem cu unt apoi presaram pesmetul si zaharul. Asezam merele si murele in tava si presaram peste ele zaharul vanilat si scortisoara.
  • Intr-un bol mixam ouale intregi, impreuna cu praful de sare si zaharul, pana se deschid la culoare. Adaugam apoi mixand dupa fiecare, untul topit si laptele. La final incorporam faina si praful de copt, folosind o spatula.
  • Turnam compozitia in tava peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 de minute sau pana e blatul copt.

  • Rasturnam prajitura pe un suport de lemn si presaram zahar pudra deasupra.

Si cam asta a fost tot, o prajitura cu fructe delicioase si aromate foarte usor de facut si la fel de gustoasa.

Exit mobile version