Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara

 Vara a trecut, dar a sosit toamna cu o gramada de bunatati oferite de natura. Ca si fructele de vara, acestea de toamna sunt atat de minunate si putem face atatea deserturi gustoase! Eu am profitat de niste prune foarte bune gasite in piata si am facut aceasta prajitura rasturnata, super aromata cu prune, migdale si muuulta scortisoara. 
A iesit perfecta si langa o cana de cafea dimineata iti da energie pentru o noua zi de munca. 

Avem nevoie de:

  • 5 oua
  • 160 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 340 gr faina
  • un varf de sare
  • Pentru umplutura
  • 1 lingura unt
  • aprox 1 kg de prune
  • 3 linguri zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara (depinde cat de aromat va place)
  • 4 linguri migdale maruntite
  • 1 plic zahar vanilat
  • Ungem o tava de aprox 35/25 cm cu unt si presaram 3 linguri de zahar si 1-2 lingurite de scortisoara, pe fundul tavii. Asezam apoi prunele spalate, uscate si despicate in doua. ( fara samburi evident 🙂 )Peste prune presaram migdalele maruntite, ele se vor duce in spatiile dintre prune, si apoi mai presaram un plic de zahar vanilat si un pic de scortisoara.
  • Intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare. Adaugam apoi treptat zaharul si laptele mixand cu mixerul pe treapta cea mai mare. Apoi urmeaza galbenusurile pe care le frecam cu praful de copt si uleiul, mixand dupa fiecare.
  • La final incorporam faina, folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.
  • Turnam compozitia peste prune si dam tava la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade, timp de aprox 30-35 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
  • Rasturnam prajitura pe un platou si dupa ce s-a racit putin feliem si servim.
Va las si voua o farfurie cu prajitura sa va serviti daca va e pofta 🙂
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

9 comentarii la “Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara”

  1. Interesanta reteta, ma tenteaza s-o fac si eu, dar am o intrebare : Prunele dupa ce au fost insirate in tava unsa cu unt si presarata cu zahar , se da la cuptor pt. cateva minute si apoi se pune aluatul ?

  2. Interesanta reteta, ma tenteaza s-o fac si eu, dar am o intrebare : Prunele dupa ce au fost insirate in tava unsa cu unt si presarata cu zahar , se da la cuptor pt. cateva minute si apoi se pune aluatul ? su nu ?

    1. Nu, intotdeuna scriu in retete exact cum fac. Nu las nici un secret deoparte :))).Deci nu pui mai intai prunele la cuptor ci cu totul prune + aluat in acelasi timp. Spor la prajiturit 🙂

Dă-i un răspuns lui Maria Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.