Pulpe de curcan cu portocala la cuptor
De foarte multe timp imi doream sa incerc o reteta de curcan cu portocale si iata ca a ajuns la rand si acest preparat, un festin de duminica in familie. De fapt nu mai e demult nimic din aceasta mancare dar se pare ca e mai greu cu scrisul decat cu prepararea retetelor 🙂 .
Pentru ca imi plac mult retetele Cristinei (divainbucatarie.ro) m-am inspirat din nou de la ea pentru ducerea la indeplinire a acestui preparat. Cu adaptari pe ici pe colo a iesit exact ceea ce mi-am dorit.
Pentru Pulpe de curcan cu portocala la cuptor avem nevoie de
- 2 pulpe de curcan
- 4 morcovi
- 1 portocala taiata felii
- 1 capatana mica de usturoi
- 150 ml vin
- 200 ml apa
- 120 ml ulei
- un pic de sare si piper
- Pentru uns pulpele
- 50 gr unt
- coaja de la o portocala
- sare si piper
- cimbru si patrunjel uscat
- Pentru servit: o punga de legume congelate + 1 lingura de unt si o cana de apa
Mod de preparare Pulpe de curcan cu portocala la cuptor
- Curatam si spalam morcovii si usturoiul iar portocala, dupa ce o spalam bine, o feliem.
- Pulpele le spalam si le curatam daca e cazul de eventualele teci de pene.
- Intr-o farfurie amestecam untul cu coaja de portocala, un pic de sare si de piper si frunzele uscate.
- Ungem cu acest unt aromat pulpele mai intai pe sub piele, apoi deasupra si le asezam intr-un vas. (eu am ales sa fac pulpele de curcan in vas de sticla termorezistent acoperit cu capac, motiv pt care am avut o mancare mai mult innabusita decat prajita, e optiunea voastra in ce doriti sa le faceti si daca le vreti mai rumenite sau nu).
- Asezam peste pulpe felii de portocala si morcovi si usturoiul feliat.
- Turnam in vas lichidele, adaugam un pic de sare si piper, acoperim cu capacul vasului si dam vasul la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 1 ora.
- Indepartam capacul si mai lasam vasul inca 20 de minute la cuptor.
- Servim pulpele de curcan cu legume cu unt facute la tigaie peste care adaugam neaparat la final cateva linguri din sosul in care a fiert carnea de curcan.
- Sa aveti pofta daca incercati si voi aceasta reteta minunata.
Comentează folosind contul de Facebook