Rulada cu gem de caise bio – fara gluten
Tot in cadrul in cadrul campaniei Mananc Responsabil incadrez si aceasta rulada dietetica dar super gustoasa. E nevoie de ingrediente putine dar de calitate si pentru ca ma adresez persoanelor cu intoleranta la gluten si diabetici am folosit faina fara gluten, gem bio si indulcitor natural fara indice glicemic.
AlimenteSpeciale.
- Blat:
- 6 oua
- un varf de cutit sare
- 4 linguri Green Sugar (6 linguri de zahar daca folositi zahar normal)
- 6 linguri faina Mix it Schar fara gluten
- Umplutura: 1 borcan de 250 gr gem de caise
- Sos de afine:
- 2 linguri afine
- 2 lingurite Green Sugar
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam Green Sugar si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata. Adaugam galbenusurile mixand in continuare. La final incorporam faina folosind o spatula.
Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20-25 min.
Scoatem blatul din tava si il asezam (cu hartie cu tot) pe un prosop de bucatarie curat si umed. Rulam cu grija si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit desfacem rulada din prosop, indepartam hartia de copt apoi o ungem cu dulceata si rulam din nou. Dam rulada la frigider minim o jumatate de ora.
Pentru jeleul de fructe, punem intr-un vas afinele cu zaharul (eu am folosit Green Sugar) si lasam sa fiarba pana se ingroasa. Ca sa scapam de samburi trecem jeleul printr-o sita.
Asezam rulada pe un platou si cu ajutorul unei pungute gaurite ornam rulada cu jeleul de fructe.
Pastram rulada la rece!
Perfecta!!! Vin la tine la instruire.. 🙂
Pupici
Hai Simona :-*
Felicitari !
Arata foarte apetisant. 🙂
Multumesc frumos!