Rulada de porc cu mazare pe pat de legume, la Crock Pot
360 min
mediu
6-8 portii
Am acceptat cu mare drag sa particip la o noua campanie culinara organizata de Gustos.ro impreuna cu brandul de slow cookere Crock Pot.
Ma simt privelegiata sa fiu printre primele persoane din Romania care testeaza brandul nr. 1 de slow cookere din SUA: CROCK POT. Cu acest aparat putem obtine in cel mai simplu mod, cele mai delicioase si sanatoase retete/preparate, folosind noul concept de a gati – slow cooking (gatire lenta la temperatura joasa).
Aparat de gatit electric slow cooker Crock-Pot Digital 4,7 L este perfect si pentru familii numeroase si pentru cele mai restranse.
Am sa va prezint mai jos prima mea intalnire cu acest aparat si o sa vin si cu parerea mea personala in ceea ce priveste rezultatul final.
Am incercat o reteta proprie de rulada de porc, umpluta cu piure de mazare.
Singurul meu regret e ca fiind facute seara, pozele mele nu reflecta cu adevarat bunatatea de mancare din farfurie.
Pentru Rulada de porc cu mazare pe pat de legume avem nevoie de
- Pentru 2 rulade
- 1 kg cotlet de porc fara os
- Umplutura pentru rulada
- 200 gr mazare (congelata am avut eu)
- un pic de sare, piper si oregano pentru piureul de mazare – dupa gust
- Pentru uns carnea:
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita sare de mare
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita oregano uscat
- Pentru patul de legume
- 10-12 cartofi
- 4 morcovi mari
- 3 cepe mici
- 1 ardei rosu
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare mare
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- Pentru uns vasul de ceramica: o lingura de unt
Mod de preparare Rulada de porc cu mazare pe pat de legume
- Incepem cu inceputul :). Punem mazarea la fiert in apa cu putina sare timp de aprox 10 minute. Strecuram mazarea si o trecem pe sub un jet de apa rece.
- Facem mazarea pasta folosind un mixer vertical.
- Punem piureul de mazare intr-un bol si adaugam sarea, piperul si oregano uscat, apoi omogenizam
- Carnea o taiem mai intai in doua, apoi fiecare bucata de carne o batem cu ciocanul de batut carne.
- Ungem fiecare bucata de carne cu piureul de mazare si rulam, apoi legam cu ata speciala pentru rulade.
- Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu condimentele (sare, piper, boia de ardei si oregano) si ungem cu acest ulei aromat ambele rulade
- Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem in doua sau in patru in functie de marime, morcovii ii taiem rondele de 2-3 cm, ceapa o taiem in doua iar ardeiul felii mari.
- Intr-un bol mai mare punem uleiul si condimentele in care amestecam apoi bucatile de cartofi si morcovi
- Ungem vasul de ceramica cu un strat de unt si turnam cartofii si morcovii condimentati in vas
- Asezam cele doua rulade peste cartofi si morcovi si punem pe langa ele ceapa si ardeiul
- Acoperim vasul cu capacul din dotare, selectam temperatura”High” si timpul de gatire 5 ore
- In tot acest timp asteptam cuminti si savuram mirosul imbietor din bucatarie.
- Dupa terminarea programului aparatul trece automat pe functia de pastrare cald, asa ca daca puneti mancarea in vas la gatit dimineata, puteti pleca linistiti la cumparaturi sau la lucru sau oriunde aveti treaba si cand ajungeti acasa aveti mancarea calda.
- Mi-a placut in mod deosebit textura legumelor chiar daca au stat atatea ore la gatit in vasul de ceramica, au ramas intregi, ferme si gustul lor a fost perfect pastrandu-si toate aromele. Iar carnea a fost frageda si cu un gust foarte bun de la piureul de mazare si amestecul de condimente si datorita gatirii lente.
- Acest aparat nu are nici un minus, poate ati spune ca timpul de gatit e prea lung, insa rezultatul e pe masura si e perfect mai ales intr-o zi de sambata cand ai de gatit mai multe pentru duminica, dupa ce pregatesti ingredientele si le pui in vas poti face linistit un desert sau curatenie sau orice altceva.
Si eu sunt entuziasmata la maxim de acest aparat! Grozava rulada, si imi si imaginez si legumele ce bine au iesit!
Da Laura, aparatul e super si la fel simancarea gatita in el!
Imi place foarte mult mazarea si am sa incerc sa gatesc reteta asta. Ms
E tare buna combinatia