De cand am facut data trecuta sote de morcovi ma tot gandesc si la varianta cu mazare si mai ales ca am mazare buna de la parintii mei dragi din gradina. E super gustoasa mancarica aceasta mai ales in combinatie cu o carne usoara de pui.
Pentru sote de morcovi cu mazare avem nevoie de
- 4 morcovi mari
- 300 gr mazare congelata (eu am tot timpul in congelator mazare din gradina parintilor)
- 2 linguri de unt
- 250 ml supa de legume
- sare si piper dupa gust
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare Sote de morcovi cu mazare
- Curatam si spalam morcovii. Taiem fiecare morcov in trei, apoi fiecare bucata o taiem de-a lungul in 3-4 si taiem morcovii betigase.
- Punem morcovii la calit intr-o tigaie in care am topit untul. Adaugam un pic de sare si piper si lasam asa aprox 5 minute amestecand din cand in cand, dupa care adaugam si mazarea si mai lasam 5 minute amestecand.
- Turnam peste morcovi si mazare supa de legume si lasam sa fiarba pana scade lichidul.
- Luam de pe foc si adaugam patrunjel verde tocat.
- Putem servi legumele ca atare sau cu piept de pui pane sau la gratar.