Retete Timea

Spaghetti fara gluten cu legume

Va mai prezint o reteta cu paste fara gluten si cu multe legume sanatoase pentru un pranz sau cina in familie. 

Campanie la care particip, numita Iubim si Daruim cu Schar este organizata de Schär si Celiaci.ro si se adreseaza in special persoanelor cu intoleranta la gluten dar si celor care doresc un mod de viata mai sanatos.

Va invit si pe voi sa pregatiti aceasta reteta si sa ii surprindeti placut pe cei dragi cu o mancare sanatoasa si gustoasa. 

spaghete fara gluten cu legume 1

Pentru Spaghetti fara gluten cu legume avem nevoie de

  • 250 gr spaghetti fara gluten de la Schar 
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 3 linguri sos de soia ( nu scria de continut de gluten)
  • 3 linguri ketchup dulce, preferabil facut de casa
  • 100 gr porumb dulce
  • un pic de piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • busuioc uscat

Mod de preparare Spaghetti fara gluten cu legume 

  • Pastele le punem la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj iar dupa ce s-au fiert le strecuram si le trecem pe sub un jet de apa rece.
  • Intr-un wok incins in care am pus putin ulei de masline, calim morcovii taiati betigase. Adaugam apoi ceapa si cele doua tipuri de ardei taiate felii si le calim amestecand. Adaugam o jumatate de cana de apa si lasam sa fiarba pana se evapora apa timp suficient pentru ca legumele sa se inmoaie putin dar sa ramana usor crocante totusi.
  • Adaugam sosul de soia si ketchupul si un pic de piper si lasam cateva minute pe foc iar la final adaugam si porumbul dulce si amestecam.

  • Impreunam pastele cu amestecul de legume si presaram deasupra busuioc uscat.

  • Servim mancarea cu un pahar de vin alb sau rose.
  • Sa aveti pofta ca eu cu siguranta am avut :)!

Exit mobile version