Supa crema cu cartofi
Am deschis lada cu legume a frigiderului cu gandul de a face o ciorba, dar in timp ce curatam morcovii acel gand s-a transformat intr-o dorinta de supa crema :). Si am curatat rapid si niste cartofi sperand ca o sa iasa ceva bun asa mai ales in combinatie cu morcovii si gogosarii rosii. Si dreptate am avut, servita cu crutoane sarate a rezultat o supa crema delicioasa si am fost felicitata atat de sot cat si de tatal meu.
Pot spune din nou ca doar din cateva ingrediente putem face ceva simplu si bun.
Pentru Supa crema cu cartofi avem nevoie de
- 4 morcovi
- 2 cepe
- 2 gogosari
- 5 cartofi
- 1 lingurita sare
- un pic de piper
- 3 l apa
- Crutoane:
- felii de paine integrala toast
- ulei de masline
- sare roz de Himalaya
Mod de preparare Supa crema cu cartofi
- Punem intr-un vas aprox 2,5-3 l de apa la fiert cu o lingurita de sare.
Legumele le curatam si le spalam, le taiem bucati mari si le adaugam in apa clocotita. - Lasam sa fiarba la foc potrivit si verificam cu o furculita din cand in cand daca sunt fierte legumele. Spre final adaugam piper proaspat macinat.
- Luam vasul de pe foc si in doua reprize punem legumele cu o parte din supa in care au fiert (3-4 cani in total) in blender si mixam timp de 30-40 de secunde.
- Daca mai e nevoie, adaugam sare si piper.
- Crutoane
- Taiem cubulete feliile de paine si le punem intr-o tigaie incinsa in care am picurat ulei de masline. Stropim si bucatile de paine cu putin ulei de masline si rasnim sare peste ele. Le intoarcem cu ajutorul unei furculite de pe o parte pe alta.
- Servim supa crema stropita cu putin ulei de masline si cu crutoane sarate.
Păi şi nu-i pericol să slăbeşti dacă mănânci aşa ceva? 😀
As manca toata ziua supa din asta daca as slabi :)) , dar nu e asa usor.