Supa de legume cu taitei
O supa lejera de vara, fara carne, doar cu legume si taitei cu ou. Puteti adauga orice alte legume va plac, eu o mai fac si cu gulie si boabe de mazare.
Pentru Supa de legume cu taitei avem nevoie de
- 3 morcovi
- 1 radacina mica de patrunjel
- 1 felie mica de telina
- 1/2 zucchini mic
- 1 ceapa galbena
- 1 felie ardei rosu
- 1 felie ardei verde
- 1 lingurita vegeta naturala
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura ulei
- 2 l de apa
- 65 gr taitei de casa cu ou Boromir
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare Supa de legume cu taitei
- Curatam si spalam legumele. Morcovii si radacina de patrunjel le taiem rondele, ceapa si ardeiul le tocam marunt iar felia de telina si zucchini le taiem cubulete mici.
- Punem pe foc un vas de aprox 2 l in care am picurat un pic de ulei. Adaugam legumele taiate si le lasam la calit 2-3 minute.
- Turnam peste legumele calite aprox 2 l de apa fierbinte, acoperim si lasam sa fiarba. Spre final adaugam vegeta naturala si dupa gust putina sare si piper.
- Cand legumele sunt fierte adaugam taiteii de casa cu ou de la Boromir si lasam sa mai fiarba 2 minute.
- Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat.
- Sa aveti pofta!
Comentează folosind contul de Facebook