Supa de curcan
O supa de curcan minunata si perfecta pentru zilele de sarbatoare sau pur si simplu pentru o duminica in familie. As putea zice ca mi-a placut chiar mai mult decat supa de pui.
Pentru Supa de curcan avem nevoie de:
- o pulpa de curcan
- 1 radacina de telina mica
- 1 gulie
- 1 pastarnac
- 5 morcovi
- 1 ceapa
- 1 lingurita sare
- un pic de piper ( ideal piper boabe)
- pentru un gust mai intens puteti folosi si un cub de legume, dar nu e necesar
- taitei (eu am folosit patrate)
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare Supa de curcan
- Pulpa de curcan o crestam pe langa os si o punem la fiert in apa rece cu sare (am folosit un vas de 4.5 l ).
- Cand incepe sa fiarba indepartam spuma pana devine limpede.
- Adaugam boabele de piper si mai lasam sa fiarba aproximativ o ora.
- Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam legumele curatate, spalate si taiate in doua daca sunt foarte mari.
- Mai completam cu apa fierbinte daca a scazut si lasam sa fiarba la foc mic.
- Cand sunt fierte atat legumele cat si carnea, scoatem carnea si legumele pe o farfurie si strecuram supa.
- Indepartam carnea de pe os cat este inca calda si o partea din ea o taiem bucatele si o adaugam in supa. ( cu cealalta parte eu am facut o salata)
- La fel adaugam 2 morcovi taiati rondele (legumele fierte le-am folosit la salata).
- Pastele le fierbem separat in apa cu sare si la final le adaugam in supa.
- Servim supa calda cu patrunjel verde tocat.
Merge perfect pe vremea asta.
La multi ani!
An Nou cu toate cele bune!