Tarta cu ciocolata si capsune
Am prestat din nou o tarta minunata, de data aceasta nu doar cu fructe ci si cu o crema fina de ciocolata. Iar capsune, desi inca nu e chiar sezonul lor, am gasit unele care aveau gust bun, asa ca in final am avut un desert exact pe gustul meu.
Este si cea de a doua reteta cu care raspund provocarii Mihaelei de a pregati deserturi cu Green Sugar – singurul indulcitor 100% natural, cu gust dulce, similar zaharului, care la coacere, fierbere sau congelare nu isi schimba consistenta, gustul sau puterea de indulcire.
Si pentru ca nu vreau ca acest lant sa se termine aici am sa o provoc la randul meu pe Adina de la cartederetete.ro sa prepare si ea doua deserturi delicioase cu acest tip de indulcitor.
Pentru Tarta cu ciocolata si capsuni avem nevoie de
- Crusta:
- 125 gr unt rece
- 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
- 1 ou mic
- 1 lingura Green Sugar ( 1-2 linguri zahar sau zahar brun obisnuiesc sa pun in general)
- coaja rasa de la 1/2 portocala
- sucul de la 1/2 portocala
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- un varf de sare
- Pentru crema de ciocolata
- 200 ml frisca lichida neindulcita ( Pilos de la Lidl)
- 3-4 linguri Green Sugar (depinde cat de dulce va place, eu am pus doar 3) ( in mod normal pun 6 linguri zahar tos)
- 200 gr ciocolata neagra 55% cacao
- pentru ornat: aprox 500 gr capsune
Mod de preparare Tarta cu ciocolata si capsune
- Punem intr-un bol untul taiat bucatele, indulcitorul, un varf de sare, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Amestecam ingredientele cu mana pentru ca asa se amesteca cel mai bine si adaugam treptat si faina. Daca nu se mai lipeste de degete, ne oprim, nu mai adaugam faina.
- Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca suntem pe graba e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.
- Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul cu sucitorul, sub forma rotunda. Asezam foaia intinsa intr-o tava rotunda unsa cu unt. Taiem surplusul de pe margini (acest surplus il putem pastra la congelator si cand se aduna mai multe resturi, putem face bicuiti sau o alta tarta). Peste aluatul intins punem o foaie de copt si umplem interiorul cu orez, fasole boabe. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20-25 minute pana se rumeneste putin deasupra.
- In acest timp pregatim crema de ciocolata. Punem frisca lichida pe foc intr-un vas rezistent la caldura si lasam pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele, amestecand pana se topeste ciocolata.
- Scoatem crusta de tarta din cuptor si dupa ce s-a racit putin, o scoatem pe o farfurie.
- Turnam in ea crema de ciocolata calduta si dam tarta la frigider aprox 30-60 de minute sa se raceasca complet.
- Punem apoi peste crema de ciocolata, de jur imprejur, felii de capsune pana umplem toata suprafata ciocolatoasa.
- Dam tarta la frigider minim 2 ore inainte de servire.
- Nu pot sa va spun decat ca e un desert ciocolatos si bun mai departe va invit sa incercati si voi reteta si sa va convingeti singuri.
https://www.youtube.com/watch?v=1KR1iY9MnMw
Waw, cum arata!!! Zi-mi te rog de unde pot lua zaharul asta??
Simo da click ca este link 🙂 Uite iti las si aici http://greensugar.ro/gama-de-produse/ si eu am vazut ca au si la DM in magazin
Big like pentru bijuterica asta!
Multumesc draga mea <3
O combinație interesantă! Am folosit însă ciocolată Heidi Extreme, cu 85% cacao, nu a ieșit rea deloc!
Ma bucur ca ti-a placut.
Timi , de cand te-ai mutat in casa noua , nu mai primesc nimic de la tine si azi te-am cautat special , dar n-am gasit un loc’sor de abonare prin mail . Sa nu fi vazut eu ? Ms mult !
Arata delicios!
Multumesc
O tarta racoroasa, perfecta pentru vara!