Tarta cu mere si gem de prune

Din nou revin la genul de desert care mie imi place nespus de mult. Am combinat un aluat gustos cu gem de prune de casa si mere sanatoase. Iar scortisoara de deasupra e punctul culminant al acestui desert.
Va recomand macar o data sa faceti o astfel de tarta, sunt sigura ca o sa doriti sa repetati experienta.

Pentru Tarta cu mere si gem de prune avem nevoie de:

Aluat
125 gr unt
1 ou
200 gr faina
1 lingura zahar
un varf de cutit sare
coaja de la 1/2 lamaie
1/2 lingurita bicarbonat
3 linguri apa rece
Umplutura:
5 linguri gem de prune
1 lingura gris
4 mere
1 lingura zahar
o lingurita rasa scortisoara
Pentru uns: o lingurita un topit si un plic zahar vanilat

Mod de preparare Tarta cu mere si gem de prune

Pregatim aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apoi apa si  treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si taiem un sfert din aluat si punem deoparte. Restul asezam pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda cu aprox 1-2 cm mai mare mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa.
Ungem tava cu unt si tapetam cu putina faina. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu mana pe margini.
Ungem apoi  aluatul cu gem si presaram o lingura de gris. Merele spalate si curatate le taiem felii si le asezam de jur imprejur. Peste mere presaram o lingura de zahar si scortisoara.

Din aluatul pus deoparte decupam inimioare (sau orice alte forme doriti) pe care le asezam peste mere.

Inimioarele le ungem cu unt topit si presaram zaharul vanilat.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi feliem si servim.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

19 comentarii la “Tarta cu mere si gem de prune”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.