Tarta cu piersici si caise
Va recomand si voua sa profitati de fructele din piata si sa pregatiti cat mai multe deserturi cu ele.
Pregatim intai aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si taiem un sfert din aluat si punem deoparte. Restul asezam pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda cu aprox 2 cm mai mare mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa.
Asezam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si taiem surplusul de aluat.
Dam tava la cuptor la 175 de grade timp de 8 minute.
Ce merge o felie acum la ceas de seara. Foarte buna!
Da Rocsi cu o cana de lapte sau cacao cu lapte :))
Ma innebunesti la ceas de seara cu tarta… Vreau si eu o feliuta mica, mai ales ca are si caise. Pupici !
Te servesc si pe tine cu o felie mica 🙂
Cu tarta asta vrei sa omori tu oamenii pe internet? 😛 E super!
Nu, nu, mai bine va servesc si pe voi >:d<
Tarte tale sunt tare delicioase!
Multumesc Cristina. te pup
Buna tarta!!
Foarte “ïnimoasa” tarta!!!