Tort cu ciocolata, banane si capsuni
Este un tort cu muuulta ciocolata si cu fructe aromate. Intotdeuna mi-a placut cum se imbina gustul de banane cu ciocolata iar capsunile care sunt vedetele sezonului, mi-au placut cum arata ele asa festiv cu acele dungulite de ciocolata.
Tortul a fost facut cadou si din pacate nu am poza cu sectiunea, dar promit ca o sa mai fac si atunci am sa revin cu poze.
Pentru Tort cu ciocolata, banane si capsuni avem nevoie de:
- Blat
- 3 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri lapte
- 6 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- Crema
- 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl folosesc eu, cutia rosie de 200 ml)
- 6 linguri zahar
- 200 gr ciocolata neagra
- 1 banana mare sau 2 mici
- Sirop
- 3 linguri sirop de caspuni
- 100-150 ml apa (in functie de cat de insiropat va place)
- Decor
- 6-7 caspuni mari sau 10-14 mai mici
- 50 gr ciocolata neagra
- fulgi de ciocolata alba
Mod de preparare Tort cu ciocolata, banane si capsuni
Crema: amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de o ora.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (eu am folosit una de 18 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Asamblare:
– asezam prima foaie si o insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop
– ungem foaia de blat cu o treime din crema peste care punem feliile de banane apoi peste banane punem inca o treime din crema (daca va e mai usor impartiti din start crema in trei parti – in 3 boluri)
– urmeaza cea de a doua foaie de blat pe care o insiropam cu restul de sirop
– imbracam tortul in crema ramasa
– trei capsuni punem im mijloc iar restul taiate in doua le punem de jur imprejur deasupra
– ciocolata o topim pe baie de aburi, o punem intr-o punguta pe care o gaurim la un capat si trasam dungi de ciocolata peste fiecare fruct
– ornam cu fulgi de ciocolata alba si mai stropim deasupra cu glazura neagra daca tot ne ramane din ea
Dam tortul la frigider aprox 3 ore inainte de servire sau pana a doua zi.
Ce frumos ti-a iesit. Pup!
Multumesc frumos Rocsy drag >:D<
Wow, Timea, cat de bine arata tortul tau! ce faine sunt capsunile asa cu ciocolata! :X
Multumesc frumos Meri. Sunt de efect si destinatarii au fost foarte incantati 🙂
Ce frumos arata! Ai facut un tortulet si aratos si delicios. Te pup!
multumesc Paula, venind de la tine care faci torturi superbe e mare lucru :)) te pup si eu
Foarte atragator si deosebit tort!! Felicitari! pup
Liana multumesc mult. Te pup
Buna, daca as vrea ciocolata normala in locul celei amarui si frisca dulce, ce cantitate de zahar este necesara? Multumesc frumos 🙂
Nu mai trebuie adaugat zahar in cazul acesta, dar frisca indulcita nu trebuie fiarta.