Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure

Daca doriti un desert simplu pe care sa il iubeasca toata lumea, cred ca nu o sa dati gres daca incercati si voi acest tort facut din biscuiti si cu un jeleu natural din fructe de padure.

Pentru Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure avem nevoie de:

400 gr biscuiti
100 gr nuca macinata
3 linguri cacao
200 ml lapte
100 gr unt (82% grasime)
1 plic zahar pudra vanilat (50 gr)
50 gr ciocolata topita
1 sticluta esenta de rom
Jeleu de fructe
100 gr mure
100 gr afine
3 linguri zahar
3 lingurite amidon

Mod de preparare Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure

Rupem biscuitii intr-un castron. Amestecam cu nuca si cu cacaua. Turnam treptat laptele amestecam si adaugam esenta de rom. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste compozitia de biscuiti.
Separat intr-un bol frecam untul cu zahararul vanilat. Incorporam crema de unt in compozitia de biscuiti.
Luam o tava patrata sau un recipient de plastic si il pudram cu cacao apoi turnam compozitia si o nivelam.
Dam la frigider pana a doua zi sau minim 4-5 ore.

Scoatem din frigider si rasturnam pe un platou.
Pregatim jeleul de fructe:
– punem fructele in blender cu 2 linguri de apa si pornim aparatul 10-20 secunde
– strecuram fructele printr-o sita pentru a scapa de samburi
– adaugam zaharul, amestecam si punem pe foc pana se topeste zaharul
– amidonul il amestecam cu un pic de apa apoi luam 2-3 linguri din cantitatea calda de fructe, amestecam, apoi turnam peste fructe si amestecam din nou
– cand se ingroasa luam de pe foc
Turnam jeleul peste blatul de biscuiti si nivelam.

Dam la frigider pana se intareste jeleul, apoi feliem si servim.
Pentru reteta de baza (blatul de biscuiti) m-am inspirat de la Licuta pentru ca de foarte mult timp imi tragea cu ochiul tortul ei de biscuiti :). Multumesc Licuta.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

20 comentarii la “Tort de biscuiti cu jeleu de fructe de padure”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.