Tort de vara cu piersici
Daca nu vreti sa folositi cuptorul din cauza caldurii, dar totusi va e pofta de ceva dulce, nimic mai simplu ca acest tort de vara care nu necesita coacere. Este un tort delicios si racoros!
– 400 gr biscuiti
– 2 linguri cacao
– 250 gr unt
– 2-3 linguri de zahar depinde cat de dulce va place (eu am pus doar 2)
– 8 linguri lapte
– 1 sticluta esenta rom
Crema
– 1 kg piersici
– 400 ml frisca lichida
Ornare
– 30 gr ciocolata
– 1 lingurita de unt
Zdrobim biscuitii in robot sau cu mana si ii amesetcam cu cacaoa.
Topim untul pe foc fara a lasa sa fiarba si amestecam cu zaharul pana se topeste.
Turnam peste biscuiti, adaugam esenta de rom si apoi pe rand cele 8 linguri de lapte, amestecand sa se incorporeze bine toate ingredientele.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda, cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt (am folosit tava de 24 cm dar se poate si de 26 cm). Nivelam blatul de biscuiti si dam la frigider o jumatate de ora sau la congelator 10 minute.
Batem spuma tare cele 400 ml frisca.
Fructele le spalam si le taiem felii. Punem deoparte 2 piersici.
Scoatem tava din congelator/frigider si ungem blatul cam cu jumatate din cantitatea de frisca.
Asezam apoi de jur imprejur feliile de piersici. Mai punem un strat de frisca, aprox jumatate din cantitatea ramasa.
Cele 2 piersici le facem piure in blender si amestecam cu frisca ramasa.
Ungem prajitura deasupra cu acesta crema acrisoara de fructe. ( daca nu doriti sa fie acrisoara puteti adauga zahar pudra).
Dam la frigider pana pregatim glazura.
Topim pe baie de aburi ciocolata cu untul, punem apoi intr-o punguta pe care o gaurim si cu care trasam cateva dungulite deasupra tortului.
Dam la frigider 2-3 ore inainte de servire.
Si atat!
Avem un tort de vara super delicios si racoritor!
Eu vreau sectiunea, dar cu tot cu farfurioara, imi plac amindoua… Pupici !!!
Daniela – iti dau ce e pe farfurie, dar farfuria nu 🙂 Te pup
Bun si tare parfumat tortul.Si cu ciocolata aceea deasupra,face toti banii.Pupici!
DiaMar – chiar a fost un tort gustos si aromat. Pup
Stiu cat este degustos,imi imaginez;tot ce prepari tu ,atrage!:)
Eu am alergie la puful de pe piersici,caise si nu pot sa le consum decat in preparate sau curatate de…altcineva!:))
O portie este a mea!!! 🙂
Pupici
Adina – ma bucur foarte mult ca iti place ce prepar eu :). Piersicile sa ti le curete cineva si mai departe faci tu, merita sa incerci :). pup
Simona – intotdeuna am o felie si pentru tine. pup
Csodás! Az őszibarack a nagy kedvenc, hát még ilyen formában!
Gerdi – koszi szepen, nagyon finom volt ez a nyari torta.
Superb arata, Timea, draga mea!! Pup dulce!!
Laura – multumesc tare mult! Ma bucura mult aprecierile tale. Noapte buna
Minunat ti-a iesit si desigur e racoritor si parfumat. Pup!
Se pare ca preferinta ta sunt torturile. Arata minunat si imi place ca e fara coacere.
Delicios! Vreau si eu o felie.
Sara & Miki – multumesc frumos. A fost un tort foarte usor si gustos.
Carol – da chiar imi place sa fac torturi/tarte :)). Ma bucur ca iti place
Cristina – cu drag te servesc si pe tine cu o felie.
sunt sigura ca e un deliciu!
Foarte bine arata si cred ca e super delicios si cremos! Pup!
Alina – a fost un tort gustos, multumesc. pup
Danutza – asa e, multumesc tare mult. pup
You are just great! 🙂
Weekend placuta draga mea, pupici!
Multumesc frumos , la fel si tie un weekend minunat!
am vrut sa-l fac si eu maine!!!dar poate fi folosita si o forma dreptunghiulara?
Adevarat delicios si racoros! Si aratos pe deasupra!
Anonim – se poate folosi orice forma. Doar grija la marire daca e mai mare mareste un pic cantitatile. Te astept sa imi zici cum ti-a iesit 🙂
Oltean – multumesc tare mult!
Minunat arata!.. SI imi plac la nebunie torturile simple… Nu zic ca nu imi plac si cele artistice, dar am slabiciunea mea si pentru torturile simple, elegante si de efect… cum este si acesta!… Felicitari… Daca am timp, am sa incerc si eu reteta!….
Felis – la fel sunt si eu, admir un tort sofisticat, dar imi plac la nebunie cele simple si usor elegante. :). Ma bucur ca iti place. Pup