Tort de vara cu piersici

Daca nu vreti sa folositi cuptorul din cauza caldurii, dar totusi va e pofta de ceva dulce, nimic mai simplu ca acest tort de vara care nu necesita coacere. Este un tort delicios si racoros!
– 400 gr biscuiti
– 2 linguri cacao
– 250 gr unt 
– 2-3 linguri de zahar depinde cat de dulce va place (eu am pus doar 2)
– 8 linguri lapte
– 1 sticluta esenta rom
Crema 
– 1 kg piersici
– 400 ml frisca lichida
Ornare
– 30 gr ciocolata
– 1 lingurita de unt
 
Zdrobim biscuitii in robot sau cu mana si ii amesetcam cu cacaoa.
Topim untul pe foc fara a lasa sa fiarba si amestecam cu zaharul pana se topeste.
Turnam peste biscuiti, adaugam esenta de rom si apoi pe rand cele 8 linguri de lapte, amestecand sa se incorporeze bine toate ingredientele.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda, cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt (am folosit tava de 24 cm dar se poate si de 26 cm). Nivelam blatul de biscuiti si dam la frigider o jumatate de ora sau la congelator 10 minute.

Batem spuma tare cele 400 ml frisca.
Fructele le spalam si le taiem felii. Punem deoparte 2 piersici.
Scoatem tava din congelator/frigider si ungem blatul cam cu jumatate din cantitatea de frisca. 
Asezam apoi de jur imprejur feliile de piersici. Mai punem un strat de frisca, aprox jumatate din cantitatea ramasa.
Cele 2 piersici le facem piure in blender si amestecam cu frisca ramasa. 
Ungem prajitura deasupra cu acesta crema acrisoara de fructe. ( daca nu doriti sa fie acrisoara puteti adauga zahar pudra).
Dam la frigider pana pregatim glazura.
Topim pe baie de aburi ciocolata cu untul, punem apoi intr-o punguta pe care o gaurim si cu care trasam cateva dungulite deasupra tortului.
Dam la frigider 2-3 ore inainte de servire.
Si atat!
Avem un tort de vara super delicios si racoritor!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

27 comentarii la “Tort de vara cu piersici”

  1. Stiu cat este degustos,imi imaginez;tot ce prepari tu ,atrage!:)
    Eu am alergie la puful de pe piersici,caise si nu pot sa le consum decat in preparate sau curatate de…altcineva!:))

  2. Adina – ma bucur foarte mult ca iti place ce prepar eu :). Piersicile sa ti le curete cineva si mai departe faci tu, merita sa incerci :). pup

  3. Sara & Miki – multumesc frumos. A fost un tort foarte usor si gustos.

    Carol – da chiar imi place sa fac torturi/tarte :)). Ma bucur ca iti place

    Cristina – cu drag te servesc si pe tine cu o felie.

  4. Anonim – se poate folosi orice forma. Doar grija la marire daca e mai mare mareste un pic cantitatile. Te astept sa imi zici cum ti-a iesit 🙂

  5. Minunat arata!.. SI imi plac la nebunie torturile simple… Nu zic ca nu imi plac si cele artistice, dar am slabiciunea mea si pentru torturile simple, elegante si de efect… cum este si acesta!… Felicitari… Daca am timp, am sa incerc si eu reteta!….

  6. Felis – la fel sunt si eu, admir un tort sofisticat, dar imi plac la nebunie cele simple si usor elegante. :). Ma bucur ca iti place. Pup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.