Tort Sacher

Un tort fin si gustos de origine austriaca. Daca va place ciocolata cu siguranta va place si acest tort. Reteta am luat-o de pe wikipedia si s-ar zice ca e cea originala a lui Franz Sacher, nu stiu cat e de adevarata afirmatia dar cu siguranta am fost multumita de reteta.
Avem nevoie de:
85 gr unt la temp. camerei

90 gr ciocolata 55% cacao
80 gr zahar
4 oua
80 gr faina
1 lingura cacao
un varf cutit sare
8 linguri gem de caise
Glazura:
50 ml apa
50 gr zahar
100 gr ciocolata 55% cacao
Topim ciocolata pe baie de aburi.
Untul il mixam spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare cateva minute. Adaugam ciocolata usor racita si mixam pana la omogenizare. Apoi adaugam pe rand galbenusurile mixand dupa fiecare.
Albusurile le batem spuma separat cu un varf de sare.
Adaugam la compozitia de mai sus faina amestecata cu cacao, apoi incorporam cu grija albusurile spuma.

Tapetam o forma rotunda mica cu hartie de copt pe fund si ungem cu unt forma ( eu am folosit o forma de 17 cm dar e ok si una de 20cm. Daca faceti in forma mai mare dublati cantitatile).
Turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit la 140 de grade timp de 50 min.
Scoatem din cuptor si lasam la racit. Dupa ce s-a racit taiem in strat subtire partea de deasupra pentru a avea un tort drept si pt ca e usor crocanta partea de sus.
Apoi taiem tortul in doua.
Incalzim gemul si ungem cu jumatate din cantitate prima foaie de blat. Asezam a doua foaie si la fel o ungem cu restul de gem.
Glazura: intr-un vas punem apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba 3-4 minute. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati, amestecand pana se topeste ciocolata. Turnam apoi glazura pe tort incepand de la mijloc si cu un cutit nivelam rapid. Ungem si marginile cu glazura.
Dam la rece minim 2 ore sau pana a doua zi.
Servim cu frisca.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

20 comentarii la “Tort Sacher”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.