Retete Timea

Zucchini pane

Nu stiu de ce nu ma satur niciodata de dovlecei/zucchini pane. As putea manca in fiecare zi mai ales vara cu rosii proaspete sau cu salata. Nici iarna cand sunt cam scumpi nu renunt la ei, dar vara cand e plina gradina parintilor mei de asa ceva, mananc pe saturate.
Stiu ca ei de fapt sunt sanatosi asa in stare cruda si cu coaja….insa mie imi plac pane si fara coaja 🙂

Am folosit:
– 2 buc. zucchini – mie imi ajung 2 zile si mananc doar eu singura 🙂 
– sare
– piper
– 3 oua
– 100 gr faina
– 100 gr pesmet
– ulei pentru prajit

Spalam bine legumele, le decojim sau nu dupa preferinte apoi le taiem felii subtiri (eu ii prefer mai subtiri).
Presaram sare si piper pe fiecare feliuta.

Dam apoi fiecare felie prin faina apoi prin ou si apoi prin pesmet. Mie imi plac si cu pesmet si fara si mereu fac in ambele variante.

Prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Servim cu rosii, ardei, ceapa, castraveti sau cu o salata din toate acestea.

Eu as putea manca asa ceva zilnic la mic dejun, pranz si cina 🙂   
Pofta mare!

Exit mobile version