Carne de vitel in sos de legume cu vin la Crock Pot

 Nu puteam sa nu incerc si o asa zisa tocanita la noul meu aparat Crock Pot,  in cadrul  campaniei culinare organizata de Gustos.ro impreuna cu brandul de slow cookere Crock Pot .  Si cum carnea de vitel e cea mai buna in astfel de mancaruri, am pus aparatul la treaba si am avut un rezultat tare bun. 

carne de vitel in sos de legume cu vin 2

carne de vitel in sos de legume cu vin

Pentru Carne de vitel in sos de legume cu vin avem nevoie de

  • aprox 400 gr carne de vitel ( pentru familii mai numeroase dublati cantitatile)
  • 3 cepe galbene
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 3 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • un pic de piper
  • verdeturi uscate: oregano, patrunjel si cimbru – cate o jumatate de lingurita din fiecare
  • 1 cana de vin alb sec (aprox 200 ml)
  • 1 cana suc de rosii
  • 4-5 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei dulce

Mod de preparare Carne de vitel in sos de legume cu vin

  • Curatam si spalam legumele dupa caz.
  • Taiem ceapa, ardeii si morcovii cubulete mici si le punem in vasul de ceramica in care am pus putin ulei de masline.
  • Adaugam condimentele: sarea, piperul, oregano, patrunjel si cimbru si amestecam.
  • Carnea o taiem cubulete si o punem peste legume.
  • Adaugam o cana de vin si o cana de suc de rosii si amestecam ingredientele.
  • Punem capacul, selectam functia de temperatura ‘high’ si timpul de gatire 4:30 (ore).

mod de preparare carne de vitel in sos de legume cu vin

  • Inainte cu 20 de minute de terminarea programului adaugam usturoiul pisat si 1 lingurita de boia de ardei dulce.
  • La final adaugam patrunjel tocat marunt.

mod de preparare carne de vitel in sos de legume cu vin 1

Servim mancarea calda asa simpla sau cu o garnitura de cartofi.

carne de vitel in sos de legume cu vin 3

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *